Jakie mieso na diecie?

Obserwuj wątek

Odp: Jakie mieso na diecie?

Tarasowa_pl
W takim przypadku przede wszystkim gotowane. Jeżeli dieta, to unikałbym smażonych potraw czy fast-foodów.

Olaf R-k
  • Olaf R-k

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Wędliny generalnie są tłuste i słone. Najlepiej gotowany kurczak i indyk.mozesz też piec sama szynkę

ambar.bydgoszcz.pl
Indyk i kurczak to najlżejsze mięsa i można je jeść bez obaw (jeżeli nie smażymy na głębokim tłuszczu) Niemniej polecam dania wegańskie, można żyć bez mięsa i jeść smacznie!

Piratto_pl
Wydaje mi się, że mięso z kurczaka, byłoby odpowiednie. Trzeba jednak pamiętać żeby koniecznie było ono gotowane, a nie smażone.

pyszalka
  • pyszalka

• Przepisy: 3
Mięso nie jest do zycia konieczne, warto sprobowac zrezygnowac z niego calkowicie albo chociaz ograniczyc. Zachęcam

Olmix_pl
  • Olmix_pl

Ostatnio czytałem, że dobrym pomysłem na mięso dietetyczne jest mięso z indyka.

Pichceniomania
Ryby i drób jak najbardziej. Oczywiście najlepiej gotowane, najlepiej na parze, ewentualnie zapiekane. I w teorii, będąc na diecie staram się tego trzymać, ale w praktyce... w praktyce staram się jeść wszystko. Rezygnuję z tych najbardziej tłustych mięsiw, a te na granicy- jem po prostu w mniejszej ilości. Inaczej po skończonej diecie rzucam się jak głupia na to, czego nie wolno mi było jeść Też tak macie?

Marta Szyszko
chude - kurczak, indyk. ryby jeszcze lepiej, ale uważać na tłuste - łosoś to np. nie jest najlepsze pomysł...

KejKej
  • KejKej

Hej,
Polecam indyka, jagnięcinke i wołowine
I oczywiście ryby! - najlepiej pieczone albo grillowane

janek75
  • janek75

Jeśli chodzi dietę to tak jak pisali poprzednicy przede wszystkim ryby. Dużo kwasów Omega-3 i zdrowych tłuszczów. Osobiście najbardziej preferuję polędwicę z dorsza, ale niestety jest stosunkowo droga.
Natomiast co do mięsa to cielęcina, królik, wołowina. Niestety ich dobre przygotowanie wymaga już trochę umiejętności w kuchni. Zdecydowanie odradzam wieprzowinę, najgorsze mięso jeśli chodzi o proporcję tłuszczów do białka - słowa mojej dietetyczki.
Z kurczakiem też nie jest kolorowo, gdyż ich masowa produkcja wymusza na producentach stosowanie pasz, które przyspieszają wzrost. Gdzieś w necie nawet widziałem porównanie piersi z kurczaka z lat 70-80 a tymi, które jemy obecnie - różnica jest koszmarna. Chyba jedyną zaletą kurczaka jest to, że jest tani.

Odpowiedz na/ edytuj Jakie mieso na diecie?