Jakie mieso na diecie?

Obserwuj wątek

Odp: Jakie mieso na diecie?

kizia_mizia
Jeśli o mnie chodzi, to ja różnicuję mięso. Najczęściej jem kurczaka, natomiast raz na jakiś czas zjem wieprzowinę. Kwestia tak naprawdę ilości tego mięsa oraz sposobu przyrządzenia. Bardzo rzadko smażę, najczęściej gotuję lub piekę. Nawet zimą zdarzy mi się od czasu do czasu kupić kiełbasę i przyrządzić w piekarniku na funkcji grill. Sporo tłuszczu wycieka, wiec myślę, że jest w miarę OK. Wiem po sobie, że gdybym w kółko jadła to samo, to gorzej bym na tym wyszła. Monotonna dieta sprawia, że rezygnuję ze zdrowych rzeczy, dlatego staram się jeść zdrowo i różnorodnie, a czasami pozwalam sobie na coś mniej zdrowego.

annalaskowa
Moim zdaniem najlepsze mięso na diecie to indyk

zielonka
  • zielonka

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Jestem za lekkim, chudym mięsem. Kurczak, indyk, królik. Porcja innego mięsa od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi, pod warunkiem że nie jest to tłusta golonka albo podobne mięso. W swojej diecie staram się nie przesadzać żadną stronę.

Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

mocsłodkości
Jestem za królikiem, indykiem i kurczakiem Królik ma bogate w składniki odżywcze mięso, a pozostałe są stosunkowo niedrogie i można z nich wyczarować przeróżne dietetyczne potrawy. Choćby sałatkę ze świeżych warzyw i grillowaną piersią kurczaka

WinoToskanii_pl
Zależy o jakiej diecie dokładnie mowa,ale mi generalnie najbardziej smakuje mięso drobiowe oraz do czasu do czasu wołowina,z tym że nie dla każdego będzie ona wskazana.

misia5
  • misia5

• Przepisy: 703
Moim zdaniem mięsem idealnym na dietę jest mięso królika. Ma niewielką ilość tłuszczu. Zawiera za to bardzo dużo białka. Jest bogate w aminokwasy oraz składniki odżywcze m.in. sole żelaza, wapń i fosfor, witaminy przede wszystkim z grupy B.

Niwki
  • Niwki

Najlepszy jest indyk, ale ogólnie można jeść także chude szynki.

Bocian
  • Bocian

Generalnie wygląda rożnie w zależności od diety. Najważniejsze by mieściło się odpowiednie składniki odżywcze http://beactive.pl/zdrowie/jakich-skladnikow-odzywczych-potrzebuje-twoj-organizm oraz odpowiednia ilość białka . Wtedy dieta daje nam zniewalające skutki.

Eizzy
  • Eizzy

Ja uważam, że nie trzeba się ograniczać do jednego gatunku mięsa. Owszem pewnie pierś z kurczaka będzie najbardziej popularna, ale jeśli się je często i małymi porcjami, metabolizm przyspieszy i można sobie pozwolić również na coś takiego http://www.wieprzopedia.pl/przepisy .
Od zawsze bardzo lubiłam wieprzowinę i nie zamierzam przestawać jej jeść. Tylko oczywiście mam w tym umiar. Jedzmy to, co nam smakuje, tylko rozsądnie

Odp: Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

Kamarad
  • Kamarad

głownie drob bym polecal

Odpowiedz na/ edytuj Jakie mieso na diecie?