Jakie mieso na diecie?

Obserwuj wątek

Odp: Jakie mieso na diecie?

B.Sadowska80
Zgadzam się, najlepszym mięsem, przy diecie zdecydowani są ryby. Mieszkam tuż nad morzem i przystań mam praktycznie na wyciągnięcie ręki, dlatego dla mnie świeża, dobra i tania ryba nie jest najmniejszym problemem. Ale domyślam się, że w mieście o nią o wiele trudniej... Warto jednak, nawet od święta przygotować z niej obiad

positiveat.pl
Najlepiej chude ryby, mają bardzo dobrze przyswajalne białko, a poza tym to kurczak, indyk lub chuda wołowinka
tutaj przepis na fajnego indyka, syta porcja a niskokaloryczne danie http://positiveat.pl/indyk-w-sezamie/
obrazek

B.Sadowska80
Ja również przy wszelkiego rodzaju dietach polecam dobre, chude i świeże ryby. To jedno z najlepszych źródeł witamin. Pozdrawiam serdecznie!

amarylis
  • amarylis

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja jem głównie drób na diecie. Ale od czasu do czasu pieczona wołowinka też nie wzgardzę.

agniecha59
Indyk i kurczak. Na indyka trzeba mieć sposób, bo często wychodzi suchy - niestety... Kurczak najlepszy byłby ze sprawdzonej hodowli, ale wiadomo, jakie są realia. No i oczywiście chude ryby

Zuzia85
  • Zuzia85

chyba najlepsze jest mięso z indyka

Sylwia52
  • Sylwia52

Ja gotuje najczęściej białe mięso, z kurczaka albo rybę. Myślę, że kluczem jest też sposób przygotowania. Np. w garnku na parze. Ja zaopatrzyłam się ostatnio w taki w https://dogotowania.pl/ i jestem z niego bardzo zadowolona. A jedzenie bez tłuczu jest smaczne i zdrowe

Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

madziajaw
  • madziajaw

Kurczak chyba najbezpieczniejszy, dużo można rzeczy wymyślić z kurczaczkiem. Dodasz inną przyprawę i już smakuje całkowicie inaczej Ja ile razy na diecie byłam to kurczak tylko i w sumie innego mięsa nawet nie tknę, bo po prostu źle sie czuję, za ciężkie chyba

korol
  • korol

Wołowinka i kurczaczek. Za indykiem nie przepadam, ale tez jest zalecany. Uwielbiam mięso z kaczki, ale na diecie jest trochę za tłuste więc stawiam na mniejsze ilości.

Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

zbysiowa
  • zbysiowa

• Przepisy: 725
  • Artykuły: 8
Indyk jest świetny, fakt, trzeba go dobrze doprawić.

Odpowiedz na/ edytuj Jakie mieso na diecie?