Jakie mieso na diecie?

Obserwuj wątek

Odp: Jakie mieso na diecie?

rashi
  • rashi

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
A co powiecie na dowolne mięso, ale zrobione na zdrowo w parowarze? Zaletą jest to, że zaoszczędzamy sporo czasu, ponieważ nie ma potrzeby mieszania albo obracania naszych produktów. Jedyne co trzeba mieć na uwadze, to pilnowanie odpowiedniego stanu wody, przynajmniej u mnie tak jest w philipiaku. Nie wiem ile zachodu jest z elektrycznymi parowarami.

Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

bonmonika
  • bonmonika

Oczywiście tylko drób ( usunięte przez moderatora).

Zardox
  • Zardox

Osobiście jem tylko drób (i to głównie gęsinę i kaczki) i dziczyznę - najzdrowsze mięsa.

inka28
  • inka28

zdecydowanie powinno to być chude mięso i najlepiej gotowane, albo robione na parze, ewentualnie jak wolimy pieczone to powinno być one przyrządzane beż żadnego tłuszczu inaczej nie osiągniemy oczekiwanych efektów

kalarepka
  • kalarepka

najczesciej chudy kurczak albo coś gotowanego, tylko musi być dobrze przyprawione

kizia_mizia
Jeśli o mnie chodzi, to ja różnicuję mięso. Najczęściej jem kurczaka, natomiast raz na jakiś czas zjem wieprzowinę. Kwestia tak naprawdę ilości tego mięsa oraz sposobu przyrządzenia. Bardzo rzadko smażę, najczęściej gotuję lub piekę. Nawet zimą zdarzy mi się od czasu do czasu kupić kiełbasę i przyrządzić w piekarniku na funkcji grill. Sporo tłuszczu wycieka, wiec myślę, że jest w miarę OK. Wiem po sobie, że gdybym w kółko jadła to samo, to gorzej bym na tym wyszła. Monotonna dieta sprawia, że rezygnuję ze zdrowych rzeczy, dlatego staram się jeść zdrowo i różnorodnie, a czasami pozwalam sobie na coś mniej zdrowego.

annalaskowa
Moim zdaniem najlepsze mięso na diecie to indyk

zielonka
  • zielonka

Jestem za lekkim, chudym mięsem. Kurczak, indyk, królik. Porcja innego mięsa od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi, pod warunkiem że nie jest to tłusta golonka albo podobne mięso. W swojej diecie staram się nie przesadzać żadną stronę.

Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

mocsłodkości
Jestem za królikiem, indykiem i kurczakiem Królik ma bogate w składniki odżywcze mięso, a pozostałe są stosunkowo niedrogie i można z nich wyczarować przeróżne dietetyczne potrawy. Choćby sałatkę ze świeżych warzyw i grillowaną piersią kurczaka

WinoToskanii_pl
Zależy o jakiej diecie dokładnie mowa,ale mi generalnie najbardziej smakuje mięso drobiowe oraz do czasu do czasu wołowina,z tym że nie dla każdego będzie ona wskazana.

Odpowiedz na/ edytuj Jakie mieso na diecie?