Witam jak najbardziej przydał by mi się taki mikser ponieważ mam córeczkę i lubimy robić ciasta szczerze nie stać nas na taki obecnie posiadam po mamie coś się w nim podczas kręcenia pali i skrzy straszny hałas i smród córcia by się cieszyła z nowego i jak to mówi ślicznie pozdrawiamy
Przeglądając stronę firmy Unold i zapoznając się z jej ofertą, spodobało mi się wiele produktów. Moją największą uwagę zwrócił jednak czajnik szklany. Muszę przyznać, że jest to bardzo efektowne rozwiązanie. W dodatku czajnik ten daje możliwość wyboru temperatury, co jest świetnym rozwiązaniem z uwagi na fakt, że np. zieloną herbatę czy kawę rozpuszczalną powinno się zalewać wodą o niższej temperaturze niż temperatura wrzenia. Super produkt- świetnie się prezentuje i zachwyca funkcjonalnością. Biorąc pod uwagę fakt, że dysponuję jedynie tradycyjnym czajnikiem z gwizdkiem, a wkrótce zmieniam kuchenkę z gazowej na indukcyjną, kupno czajnika elektrycznego stanie się dla mnie koniecznością. W związku z tym jest to sprzęt, który najbardziej przydałby się w mojej kuchni.
Spośród oferty firmy Unold najbardziej spodobał mi się automat do popcornu. Co prawda w pierwszym momencie pomyślałam sobie: "Fajny, ale właściwie nie jest aż taki niezbędny". Po chwili jednak zdałam sobie sprawę, że przygotowanie domowego popcornu w moim przypadku to naprawdę karkołomne zadanie. Po pierwsze nie posiadam kuchenki mikrofalowej, co wyklucza możliwość zastosowania kupnych popcornów do mikrofalówki. Poza tym, pod względem wartości zdrowotnych produkty te pozostawiają wiele do życzenia... Po drugie, popcorn przygotowywany metodą tradycyjną- w garnku nie wychodzi taki smaczny, wymaga sporych ilości tłuszczu i łatwo go przypalić. Tymczasem jak wynika z opisu tego cudownego sprzętu, przy jego zastosowaniu zużywa się nawet o 20 - 30% mniej tłuszczu, a popcorn wychodzi pewnie aromatyczny i chrupiący. W ten sposób staje się smaczną, zdrową przekąską i byłby świetnym umileniem domowych wieczorów filmowych.
Taki mikser planetarny to marzenie chyba każdej gotującej kobiety i nie ukrywam, że moje też i może kiedyś się spełni choć jak do tej pory radzę sobie dobrze i bez niego. Bez miksera sobie radzę dlatego uczciwie przyznam, że moim celem w tym konkursie jest urządzenie do gotowania jajek i nie dlatego, że jest bardzo proste w obsłudze i zajmuje mało miejsca na blacie bo schowamy kabel i nawet nie dlatego, że jest to tak mądre urządzenie, że nawet dziecko może sobie ugotować w nim jajeczko i się nie oparzy. Dla mnie to urządzenie było by spełnieniem marzeń mojej rodziny o jajku na miękko na niedzielne śniadanie bo do tej pory z jajek na miękko wychodzą mi tylko kanapki i jajka w majonezie, ktoś teraz powie - " no jak jajko na miękko na kanapce ? " Moje próby ugotowania jajka zawsze kończą się klapą bo ja nawet jak trzymam się wskazówek i gotuję z zegarkiem to i tak zawsze ugotuję je na twardo i nawet stopień twardości bywa u mnie różny bo czasami wyjdzie mi idealne, a czasami ma dziwnie ciemną obwódkę dookoła żółtka i nie wiem jak bardzo się staram to i tak przegapię ten moment kiedy to jajko trzeba z wody wyciągnąć, a to urządzenie ma sygnał dźwiękowy mówiący o tym, że już śniadanie prawie podane na stół bo teraz zostaje tylko ściąć górę, dodać troszkę soli, troszkę masełka i po zamieszaniu delektować się pysznym jajkiem. Na koniec muszę dodać, że wreszcie mogłabym sprawdzić czy moje kieliszki do podania jajek na miękko się sprawdzają bo puki co wiem, że idealnie się sprawdzają jako zapchaj dziurę w tle na zdjęciu bo jajko na śniadanie nie było w nich jeszcze nigdy podane. Ja wiem, że po przeczytaniu tego wpisu wyjdę na łamagę, ale prawda jest taka, że potrafię upiec tort weselny na 150 osób, a nie umiem ugotować dobrego jajka na miękko dla samej siebie, a z tym jajowarem gotowanie jajek nigdy nie było tak proste
Mikser planetarny Unold to prezent dla mnie idealny
Wyrób ciasta w końcu będzie zadaniem banalnym.
Cztery litry pojemności - starczy bitej śmietany dla wszystkich gości
Zupy, sosy i kremy przyrządzę z nim bez zbędnej tremy
A rodzinne śniadania nie obędą się bez podania
własnej roboty pachnącego chleba
Do szczęścia miksera Unold mi potrzeba:-)
Najbardziej przydałoby się w mojej kuchni urządzenie do wypieku chleba (a takowego nie posiadam): Automat Skala (68615). Podoba mi się z powodu dwóch funkcji: automatyczne dodawanie składników podczas trwania programu oraz wbudowana waga do składników.
Uwielbiamy z córką chleb domowego wypieku: wieloziarnisty, francuski, dyniowy czy też kukurydziany. Nic nie zastąpi tego smaku i unoszącego się aromatu. W okresie świąt jest nieodzowny.
LIDZIA
Mikser planetarny ,http://unoldagd.pl/produkty/roboty-kuchenne-i-miksery/mikser-78526/ właśnie ten życie me spełniłby w przepiękny sen. Nim bym na co dzień i od święta miksowała jaja z cukrem zanim wyklują się pisklęta. Mikser ten zmieniłby moją kuchnię w miejsce błogiego relaksu ,gdzie bezstresowo i wygodnie zagniecie za mnie najtrudniejsze i najbardziej wymagające drożdżowe ciasto.. Zmiksuje w swej dużej misce ciasto biszkoptowe ,ucierane i serniki i białka ubije w mig. Takie cudo to u mnie rarytas, który pomoże mi dogadzać rodzinie tak często jak do tej pory. Porządny mikser jest mi potrzebny , z dużą mocą z różnorodnymi końcówkami. Taki jak ten .Może marzenie i sen spełni się w rzeczywistość.
W moim domu rodzinnym odkąd sięgam pamięcią co niedzielę na śniadanie podawane byly jajka na twardo w plasterkach na bułeczce z masełkiem i na to ogóreczek kiszony z cebulką bądź bez oprószone pieprzem i solą.Od1,5roku mieszkam w swoim mieszkanku z miłością mojego życia.On też uwielbia jajka(na pół twardo-pół miękko)na weekendowe śniadanie.Problem w tym,że ile razy bym nie próbowała to za każdym razem tworzę jajko na twadro,a jakaż to przyszła żonka,która nie potrafi sprostać kulinarnym wymaganiom swojego przyszłego mężaUwielbiam spędzać czas w kuchni na komponowaniu nowych potraw, jednak z tym jednym wyzwaniem nie daję sobie rady.Gotowanie z zegarkiem w ręku też zdaję się na nic,gdyż za chwilę odłożę go na bok i zajmuję się czymś innym.Wówczas w najlepszym wypadku jaja są jak zwykle na twardo a w najgorszym muszę kupować nowy garnekGdybym miała pod ręką jajkowar firmyUnold mój uciążliwy problem zniknąłby a przyrządzanie co niedzielnych śniadań stałoby się przyjemnością!Byłoby to idealne rozwiązanie dla mnie ponieważ nie musiałabym stać przy jajach z zegarkiem w ręku a jajkowar zasygnalizowałby mi gdy jajeczka byłyby już gotowe czy to na miękko czy na twardo i mój facet byłby w końcu wniebowzięty ponieważ mogłabym włączyć jajkowar,wyjść z pomieszczenia czas ten poświęcającJemu!Gdybym przyrządzała śniadania przy użyciu jajkowaru,mój mężczyzna najadłby się do syta,gdyż za jednym razem mogłabym przygotować aż7jajek a nie4które mieszczą się do rondelka podczas tradycyjnego gotowania.Ułatwieniem jest fakt,iż jajkowar posiada rączkę do unoszenia pokrywy i nie ma możliwości poparzenia się przy wyjmowaniu jaj,trzeba tylko uważać by nie trzymać dłoni nad pokrywą podczas gotowania,w miejscu gdzie wydostaje się para.Także czyszczenie jajkowaru jest proste.Ze względu na to,iż świętaWielkanocne zbliżają się i dlatego,że po raz pierwszy będziemy przygotowywac rodzinne święta w naszym domku takie urządzenie jak jajkowar byłoby wybawieniem i na pewno dzięki niemu nie najadłabym się wstydu przed przyszłymi teściami
Uwielbiam spędzać czas w kuchni i piec więc taki Mikser planetarny 78511 to jest moje marzenie - pozwoli mi na szybkie i jeszcze lepsze przygotowanie potraw, deserów i ciasta dla najbliższych.
Przydałby mi się taki mikser, bo mój ma już dobrych kilka lat i przy używaniu go codziennie a nawet kilka razy dziennie pewnie długo już nie wytrzyma. A ten wygląda na solidny a i wizualnie pięknie wygląda, dlatego moja kuchnia powitałaby go szeroko otwartymi szafkami i uśmiechniętymi produktami
Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
romek29
Odp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
felllipe
klaryska
iziona
darmiona
Wyrób ciasta w końcu będzie zadaniem banalnym.
Cztery litry pojemności - starczy bitej śmietany dla wszystkich gości
Zupy, sosy i kremy przyrządzę z nim bez zbędnej tremy
A rodzinne śniadania nie obędą się bez podania
własnej roboty pachnącego chleba
Do szczęścia miksera Unold mi potrzeba:-)
LIDZIA
Uwielbiamy z córką chleb domowego wypieku: wieloziarnisty, francuski, dyniowy czy też kukurydziany. Nic nie zastąpi tego smaku i unoszącego się aromatu. W okresie świąt jest nieodzowny.
LIDZIA
Izabela Nowak-slonce
mala-madzia
gosia239
madzik323