aha czyli musze swoja cala klawiature z niemieckiej na polska pisownie przerobic tylko dla GOTUJMY.pl co mi to nie pasuje,bo tylko tutaj uzywam polskiego a reszte w niemieckim i jak to mam teraz zrobic kupic druga klawiature ?
Niczego nie musisz.. to da sie ustawic w software.. kazdy komputer ma to w srodku
że można pisać po polsku.. ąęćśńż itd
aha czyli musze swoja cala klawiature z niemieckiej na polska pisownie przerobic tylko dla GOTUJMY.pl co mi to nie pasuje,bo tylko tutaj uzywam polskiego a reszte w niemieckim i jak to mam teraz zrobic kupic druga klawiature ?
Doberku i Borubarku
Wlasnie... szukam.. otworzylam moj przepis..i chcialam miec dojscie do watku, gdzie mozna na temat przepisu dyskutowac..jednak.. z opcji (otworzony przepis) nie jest to osiagalne.
Bardzo prosze..skoro juz nie mzna wstawiac zdjec w komentarzach.. dodac chociaz link do kazdego przepisu, pod ktorym znajduje sie wátek z dyskusja na temat danego przepisu ))
(Astra, dodala zdjecie swojej zupy w watku do tego przeznaczonym..a teraz watek ten.. zakamuflowal sie miedzy innymi.. nie kazdy mysli o tym aby zaznaczyc obserwacje) ...prosze o odzew..jak juz nakarmicie bliskich.. zmienicie pieluchy i wysikacie psa )
zmieniono 1 raz (ostatnio 09 mar 2009 21:51 przez Glumanda)
Co myślicie o poprawnej, w miarę oczywiście możliwości technicznych>polskie znaki) polszczyźnie, oczywiście "zagranica" miałby niemal całość (na czerwono) podkreśloną ale stylistyka (na zielono) pomogłaby wielokrotnie minimalizowanie nieprawidłowości wpisów.
To byloby juz jakims ulatwieniem Tylko po co dwa miejsca do tego samego przepisu watek o nim specjalnie na komentarze i komentarze pod przepisem..toc to dublowanie.. Chyba ze pod przepisem odrazu bedzie sie dodawac komentarze w tym watku..ale tak jak na forum, ze zdjeciami..kto chce
Słuszna uwaga, odczytanie takich dwóch wątków byłoby dużym utrudnieniem dla oceny danego przepisu i jego zakwalifikowania przez czytajacego, nawet w stosunku: trudności do umiejętnosci. Byłoby to półśrodkiem dla początkujących "pichciarzy".
Co innego "Nauka gotowania z poradami technicznymi i nie tylko".
Przy okazji: możliwość wytłuszczania druku i kursywy wielokrotnie poprawiłaby czytelność przepisów.
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 mar 2009 18:29 przez 45Kazik)
pomysł może nie nowy ale... fajnie byłoby się spotkać i podyskutować na realu nie mówiąc o wspólnym gotowaniu ... na innych postach Jarek Energy twierdził że pomysł na miejsce ....myślę ze to gdzieś w górach .... to może tak jakoś w listopadzie na weekend ...góry są wtedy piękne ai tłumów nie ma ....pozdrawiam wszystkich zainteresowanych
Co prawda Wpisałeś propozycję dawno i może dalej jest już coś nt temat ale już teraz wstawię swoje "trzy grosze"... wyobraż sobie jazdę krakusa w góry i np szczeciniaka. Może gdzies bliżej "środka", bierz pod uwagę wszystkie aspekty.
Pozdrawiam
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 mar 2009 18:23 przez 45Kazik)
Podczas, gdy ostatnio przegladalam przepisy celem wylapania niekulturalnych komentarzy.. doszlam do wniosku, ze przydalaby sie mozliwosc podania nr strony ktora chce sie otworzyc, za pomoca cyfr. Tak zaczelam od ostaniej strony... a teraz chcac isc glebiej..musze od tylu skakac co kilka stron.. aby dostac sie np. do strony 750.. ok.. to jeszcze da sie zdzialac..ale gdy bede w srodku przepisow.. nie ma szansy aby poogladac je w kolejnosci dodawania.. i tak..ogladane sa tylko przepisy pierwsze i ostatnie a reszta stoi bezuzytecznie. Przypadkowe wyskakiwanie przepisow, jako polecane, czy "jeszcze szukasz" tez nie otwiera nam tej mozliwosci.. Moze da sie zaprowadzic, numeryczne wybieranie stron? Doberku.. zdzialaj jakeis cudo
Nowe pomysły
Obserwuj wątekOdp: Odp: Nowe pomysły
Glumanda
Niczego nie musisz.. to da sie ustawic w software.. kazdy komputer ma to w srodku
że można pisać po polsku.. ąęćśńż itd
Odp: Nowe pomysły
MAGDALENA80
Odp: Nowe pomysły
majgrz11maja
Odp: Odp: Nowe pomysły
Odp: Nowe pomysły
Glumanda
Wlasnie... szukam.. otworzylam moj przepis..i chcialam miec dojscie do watku, gdzie mozna na temat przepisu dyskutowac..jednak.. z opcji (otworzony przepis) nie jest to osiagalne.
Bardzo prosze..skoro juz nie mzna wstawiac zdjec w komentarzach.. dodac chociaz link do kazdego przepisu, pod ktorym znajduje sie wátek z dyskusja na temat danego przepisu ))
(Astra, dodala zdjecie swojej zupy w watku do tego przeznaczonym..a teraz watek ten.. zakamuflowal sie miedzy innymi.. nie kazdy mysli o tym aby zaznaczyc obserwacje) ...prosze o odzew..jak juz nakarmicie bliskich.. zmienicie pieluchy i wysikacie psa )
Odp: Odp: Odp: Nowe pomysły
Odp: Odp: Nowe pomysły
Słuszna uwaga, odczytanie takich dwóch wątków byłoby dużym utrudnieniem dla oceny danego przepisu i jego zakwalifikowania przez czytajacego, nawet w stosunku: trudności do umiejętnosci. Byłoby to półśrodkiem dla początkujących "pichciarzy".
Co innego "Nauka gotowania z poradami technicznymi i nie tylko".
Przy okazji: możliwość wytłuszczania druku i kursywy wielokrotnie poprawiłaby czytelność przepisów.
Odp: Odp: Nowe pomysły
Maoista kurde, czerwonych ksiażeczek mu się zachciało
Odp: Odp: Nowe pomysły
Co prawda Wpisałeś propozycję dawno i może dalej jest już coś nt temat ale już teraz wstawię swoje "trzy grosze"... wyobraż sobie jazdę krakusa w góry i np szczeciniaka. Może gdzies bliżej "środka", bierz pod uwagę wszystkie aspekty.
Pozdrawiam
Odp: Nowe pomysły
Glumanda