u mnie to są: ogórki kiszone,papryka marynowana i kiszona,kapusta kiszona(po ukiszeniu wkładana do słoików),sos słodko-kwaśny(do makaronu lub placków ziemniaczanych) powidła śliwkowe,marmolada z jabłek,sałatki.Już mam zrobione syropy z mleczu i z kwiatów bzu czarnego.Podzielam Wasze zdanie,że najlepsze są własne przetwory
Ja też staram się robić własne. Na razie zaczęłam od sałatek, buraczków i kompocików. Najczęściej robię buraczki i zaprawiam bo to u mnie w domu ulubiona sałatka. Może w przyszłości za dżemy się jeszcze zabiorę. Ale to naprawdę dobrze mieć własne, zamiast kupować gotowych. Przede wszystkim wie się co się dodaje do swoich przetworów, no i inaczej, lepiej smakują
przetwory - jakie
Obserwuj wątekOdp: przetwory - jakie
kasandra6
Odp: przetwory - jakie
Odp: przetwory - jakie
ćwikła jest prostsza i równie pyszna!
Odp: przetwory - jakie
pusieczek2@wp.pl
Odp: przetwory - jakie
jovi
Odp: przetwory - jakie
przecier pomidorowy wekuję za to
mam zimą do pomidorówki zamiast koncentratu
Odp: przetwory - jakie
kasandra6
Odp: przetwory - jakie
miki
Odp: przetwory - jakie
kiwi
Odp: przetwory - jakie
ulcia21