Zastanawiam się czy już kupować pomidory na przetwory. Czy będą jeszcze tańsze czy już raczej nie? Jak myślicie?
Myślę, że w tym roku nie należy się spodziewać, że warzywa czy owoce będą tańsze. Chyba lepiej kupić teraz, też muszę się za nie zabrać, ale jeszcze kończę sezon ogórkowy, leczo, śliwki i już mam dość.A zanim się przeprowadzę to słoiki zastawiają mi wszystkie półki w altance działki.
Ja każdego roku kiszę cukinię,tylko takie nieduże do 10 centymetrów długości i nie na zimę.Jest bardzo dobra tylko jak jest za bardzo ukiszona to robi się miękka i nie nadaje się do kiszenia na zimę.
A szkoda bo mi chodziło właśnie o kiszenie na zimę
Ja każdego roku kiszę cukinię,tylko takie nieduże do 10 centymetrów długości i nie na zimę.Jest bardzo dobra tylko jak jest za bardzo ukiszona to robi się miękka i nie nadaje się do kiszenia na zimę.
to jest rzep....te kulki czepiają się ubrań....
a do czego stosować kiszony łopian.....może nie łodygi ale liście.....do gołąbków....tzn gołąbki wkiszonych liściach łopianu....zaznaczam nigdy nie robiłam ale słyszałam
o fuj .. jeszcze mam co do garka włożyc ... z łopianu gołąbków napewno nie bede robić a przepis byl na łodygi.. ale pominęłam
Sezon przetworów w pełni. Napiszcie co przetwarzacie i jak. Mnie bardzo interesują ogórki. W sobotę dostanę ich aż 30 kg. Co ja z tego zrobię?...Im więcej przepisów czytam tym mam większy problem...
masz problem, który wybrać przepis.....więc jeżeli chodzi o konserwowe ogórki gdy zalewa jest smaczna nie ma siły aby przetwory były niedobre(no chyba,ze zbyt długo pasteryzujesz),a jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju sałatki wybieram te przepisy do których wcale nie dodaje się wody,przeciez warzywa mają swój sok,następnie czy jest na bazie octu czy kwasku cytrynowego....ta z kwaskiem będzie zdrowsza..
udanych wyborów i smacznych przetworów życzę
Robimy przetwory...
Obserwuj wątekOdp: Odp: Robimy przetwory...
Pyza
a przepis gdzie?! że o słoiczku gotowych konfitur dla koleżanki nie wspomnę...
Odp: Odp: Robimy przetwory...
msewka
Mam nadzieję, że przepis podałeś? Z winogron z działki , czy tych marketowych bzepestkowych?
Odp: Robimy przetwory...
luna19
Odp: Robimy przetwory...
Bahus
Odp: Odp: Robimy przetwory...
msewka
Myślę, że w tym roku nie należy się spodziewać, że warzywa czy owoce będą tańsze. Chyba lepiej kupić teraz, też muszę się za nie zabrać, ale jeszcze kończę sezon ogórkowy, leczo, śliwki i już mam dość.A zanim się przeprowadzę to słoiki zastawiają mi wszystkie półki w altance działki.
Odp: Robimy przetwory...
Bahus
Odp: Odp: Robimy przetwory...
Bahus
A szkoda bo mi chodziło właśnie o kiszenie na zimę
Odp: Robimy przetwory...
teresa.rembiesa
Odp: Odp: Odp: Odp: Robimy przetwory...
luna19
o fuj .. jeszcze mam co do garka włożyc ... z łopianu gołąbków napewno nie bede robić a przepis byl na łodygi.. ale pominęłam
Odp: Robimy przetwory...
misia14
masz problem, który wybrać przepis.....więc jeżeli chodzi o konserwowe ogórki gdy zalewa jest smaczna nie ma siły aby przetwory były niedobre(no chyba,ze zbyt długo pasteryzujesz),a jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju sałatki wybieram te przepisy do których wcale nie dodaje się wody,przeciez warzywa mają swój sok,następnie czy jest na bazie octu czy kwasku cytrynowego....ta z kwaskiem będzie zdrowsza..
udanych wyborów i smacznych przetworów życzę