Na zwykłej patelni to chyba raczej ciężko. Kiedyś próbowałam i strasznie mi się kleiło do patelni, ale odżałowałam sobie i uzbierałam pieniążki na fajną patelnię granitową. Rewelacja. To nie jest aż taki duży koszt , ja swoją kupiłam za ok 80 zł. Teraz myślę nad patelnią grillową, jakie macie opinie ?
Olej kokosowy jest okej, sama czasem używam, ale wystrzegam przed masłem klarowanym. Ktoś, gdzieś, rozpowiada że super rozwiązanie, że się nie pali tak szybko jak zwykłe masło, ale jest przy tym strasznie niezdrowe. :/
Moim zdaniem najlepiej będzie- tak jak mówili poprzednicy- użyć do tego celu papieru do pieczenia. Mięso wyjdzie soczyste, a przede wszystkim bez przypalania i niepotrzebnego brudzenia
Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
Ja od kilku lat smażę mięso z kurczaka na zwykłej patelni i podlewam wodą , zdrowo, a smakowo moim zdaniem też nie jest gorsze od smażenia na tłuszczu. Póki co patelnia też cała, ale trzeba cały czas pilnować, żeby woda nie wyparowała.
Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
Obserwuj wątekOdp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
jadzka30
https://drzeweczkaa.sklepna5.pl/
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
Emi Lka
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
B.Sadowska80
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
beatriks
Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
ola29
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
kulinarnyprzemek
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
ZbigniewMalar
Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
biedroneczki
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
mandaryn_ka
Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni
julianna89