Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Obserwuj wątek

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Wera
  • Wera

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Zawinąć mięso w papier do gotowania saga, albo po prostu wyłożyć nim patelnie. Nic się nie przypala a smaży się bez tłuszczu nawet na zwykłej patelni

IhOt mIcHaL
Witam

Trzeba wlać troszkę wody na patelnie a i na folii możesz robić wszystko

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 wrz 2012 12:23 przez IhOt mIcHaL)

julcia11
  • julcia11

daj dwie kropelki oleju i podlej troszke woda - piers z kurczaka b. szybko sie smazy.
a tutaj w wolnej chwili mmozesz sprawdzic horoskophttp://bralloso.com/kosmos/index.php

Wlać trochę wody na patelnię aby pierś nie przywarła.

anulka646
  • anulka646

Dziękuje ślicznie wszystkim za porady !

emilcia
  • emilcia

• Przepisy: 2
  • Artykuły: 1
Anulka, ja byłam kiedyś na jakimś szkoleniu zeptera, i tam zachwalali, że wszystko można usmażyć na łyżce wody (bez panierki, np. schabowego) No z tym ze oni zachwalali wlasny sprzet, ale coś mi sie wydaje, że koleś własnie tak robił, ze dawał łyżkę wody, kładł tego kotleta, przykrywał pokrywką i na wolnym ogniu tak czekał z 5 minut, potem odwracał i już.

Faktycznie mu sie to wtedy nie przypaliło

kasperki2
  • kasperki2

• Przepisy: 255
  • Artykuły: 47
Witaj,
Moja teściowa podlewa mięso wodą.
pozdrawiam

Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

anulka646
  • anulka646

olmanka napisał(a):

dieta Dukana jest niepolecana... lepiej jej nei stosować, bo zazwyczaj prowadzi to efektu jo-jo i poważnch braków cennych składników w organiźmie... no, ale jak już masz zamiar, to przynajmniej uważaj, żeby Ci tych składników nie zabrakło. Ja dużo rzeczy smażę na patelni bez tłuszczu, a co do mięsa, to chyba też możesz.... moja mama stosuje lepszą dietę garstkową, po prostu jesz wszystko, co chcesz tylko tyle, ile mieści się w 1 szklankce lub w garści i jesz tak co 3 godziny tą garść czegoś (np. chochelkę zupy, mała pierś z kurczaka następne 3h brokuły z bułką tartą, po 3 godzinach jogurt, lub ciastko itp.) to zapewni, że nie rzucimy się na to, czego nie mogliśmy jeść w czasie tej diety i nie będzie efektu jo-jo mówię to, bo to jest potwierdzona i bezpieczna dieta, oczywiście nie zmuaszam do zrezygnowania z Dukana i nie zmuszam do tej diety, tak tylko mówię

No też dobra dieta Ale już psychicznie nastawiłam się na Dukana I też jest sprawdzona przez znajomych Ale dzięki za cenne porady, może też ją kiedyś wypróbuje

olmanka
  • olmanka

• Przepisy: 444
  • Artykuły: 5
dieta Dukana jest niepolecana... lepiej jej nei stosować, bo zazwyczaj prowadzi to efektu jo-jo i poważnch braków cennych składników w organiźmie... no, ale jak już masz zamiar, to przynajmniej uważaj, żeby Ci tych składników nie zabrakło. Ja dużo rzeczy smażę na patelni bez tłuszczu, a co do mięsa, to chyba też możesz.... moja mama stosuje lepszą dietę garstkową, po prostu jesz wszystko, co chcesz tylko tyle, ile mieści się w 1 szklankce lub w garści i jesz tak co 3 godziny tą garść czegoś (np. chochelkę zupy, mała pierś z kurczaka następne 3h brokuły z bułką tartą, po 3 godzinach jogurt, lub ciastko itp.) to zapewni, że nie rzucimy się na to, czego nie mogliśmy jeść w czasie tej diety i nie będzie efektu jo-jo mówię to, bo to jest potwierdzona i bezpieczna dieta, oczywiście nie zmuaszam do zrezygnowania z Dukana i nie zmuszam do tej diety, tak tylko mówię

ania666
  • ania666

• Przepisy: 191
  • Artykuły: 1
nie znam się na dietach ale w folii możesz robić wszystko i wychodzi pyszne!

Odpowiedz na/ edytuj Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni