Dziewczyny- gwoli wyjaśnienia- osoby które sprawdzają przepisy nie moga oceniac czy potrawa jest smaczna czy nie i czy sporzadzenie potrawy wg tego przepisu jest logiczne. Każdy ma prawo gpotować tak jak lubi. Jeden zrobi ciasto uzywając masła i 10 jajek drugi mąki , oleju i 1 jaka . Jak to będzie smakowac każdy musi ocenić sam i ma możliwość komentowania tego . Nie można cenzurować przepisów pod kątem merytorycznym bo to nie jest egzamin na to kto dobrze gotuje a kto nie. Żaden portal kulinarny nie bierze odpowiedzialności za to jak smakowo potrawa się sprawdzi- to sa indywidualne gusta. Przy korzystaniu z cudzych przepisów obowiązuje ograniczone zaufanie do autora. Albo komuś wierzą , że smacznie gotuje albo nie .Moderator nie może polecać czegoś albo dyskwalifikować .
Tak, Buniu, każdy ma prawo gotować jak lubi ale nie ma prawa wprowadzać innych w błąd. Ktoś, kto próbuje nowego przepisu, ufa autorowi. Jak sobie wyobrażasz ograniczone zaufanie w gotowaniu?! Albo podoba mi się przepis i gotuję, albo nie. Jeśli już gotuję, to ufam.
w jednym się z Tobą zgadzam, że moderator nie ma prawa cenzurować przepisów!
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Macie racje ta osoba wklepuje przepisy na akord ja ich nawet nie czytam a jak zobacze cala strone zapisana tymi cud przepisami to mnie normalnie odrzuca.....i jesli jest tak jak piszecie ze wiele przepisow to wielka bzdura to tym bardziej nie rozumie jak przechodza przez moderatorow.Dlatego uwazam ze przepisy tej osoby powinny byc dokladnie sprawdzone a te ktore nie nadaja sie do niczego- usuniete.
WSZYSTKIE PRZEPISY SĄ DOKŁADNIE SPRAWDZANE! nie wiem jak inni, ale ja czytam każdy przepis bardzo uważnie. Nie mogę jednak cenzurować przepisów i działać nie zgodnie z zasadami. Tłumaczę Wam, ale mam wrażenie, że nikt nie czyta moich odpowiedzi, bo ciągle szukacie winy w moderatorach. Przykre to!
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
I te jej kompoty...(dziesiątki) przepisow pod rząd tylko w kazdym owoc zmieniony.. porażka.. w kazdym po 100gr wody 40 gr cukru i 80 gr owocu .. kto normalny bedzie z tego korzystać?
To jest normalne u tej autorki. Zmienia tylko nazwę owocu. Która gospodyni tak gotuje kompot?! Sok = owoce i woda! I inne ciekawostki. Mam tylko nadzieję, że jury konkursu doceni te wysiłki.
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Dziewczyny- gwoli wyjaśnienia- osoby które sprawdzają przepisy nie moga oceniac czy potrawa jest smaczna czy nie i czy sporzadzenie potrawy wg tego przepisu jest logiczne. Każdy ma prawo gpotować tak jak lubi. Jeden zrobi ciasto uzywając masła i 10 jajek drugi mąki , oleju i 1 jaka . Jak to będzie smakowac każdy musi ocenić sam i ma możliwość komentowania tego . Nie można cenzurować przepisów pod kątem merytorycznym bo to nie jest egzamin na to kto dobrze gotuje a kto nie. Żaden portal kulinarny nie bierze odpowiedzialności za to jak smakowo potrawa się sprawdzi- to sa indywidualne gusta. Przy korzystaniu z cudzych przepisów obowiązuje ograniczone zaufanie do autora. Albo komuś wierzą , że smacznie gotuje albo nie .Moderator nie może polecać czegoś albo dyskwalifikować .
Buniu, myslę, że nie do końca masz rację! W wielu przepisach brakuje składników KONIECZNYCH do sporządzenia potrawy. Jak zrobisz ciasto z białek,oleju i cukru?! Uważam, że jesteś zbyt liberalna w swoich poglądach. Nie ma wymogu wstawiania przepisów, więc jeśli ktoś jest początkujący, może niech najpierw nauczy się gotować w stopniu podstawowym a później wstawia przepisy. Jak można dzielić się z innymi wiedzą, której samemu się nie posiada?! Taka osoba powinna najpierw korzystać z przepisów, a nie w 3 minuty po rejestracji masz w panelu 40 knotów do moderacji.Jesteś cudownym, dobrym Człowiekiem, ale nie można wszystkie usprawiedliwiać, bo to nie mobilizuje tych osób do wysiłku, do stworzenia czegoś swojego, ciekawego i zaprezentowania swojego dzieła tutaj.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
https://gotujmy.pl/ciasto-ze-sliwkami,przepisy,68844.html ........mam problem ze zrozumieniem tego przepisu,nie wiem moze jestem nie rozgarnieta ale jak zagniesc ciasto z bialka,cukru i oliwy ?
Jest to przepis agata1722,,,,,zagladnelam z ciekawosci bo lubie ciasta ze sliwkami,ale z tych skladnikow nie da sie zagniesc ciasta ,ciekawe jak ten przepis przeszedl.
przegladalam jej przepisy ... wiele jest niezrozumialych . np jabłka w pysznym soku , gdzie w skladzie są tylko jablka i woda, sok z czarnego bzu bez cukru i wiele innych ..
Bo to nie są przepisy.To jest wklepywanie na ilość a nie jakość,żeby dochapać się nagród za awanse.To nie powinno przejść u moderatorów.
Elu, gdybyś przeczytała co pisałam wyżej na ten temat, to wiedziałabyś,że nie mamy prawa cenzurować przepisów! Moderatorzy obrywają, a my mamy tylko sprawdzić czy przepis i zdjęcie nie jest plagiatem i czy nie narusza norm społecznych (wulgaryzmy itp.) - nic więcej nam NIE WOLNO. I wierz mi, doskonale wiem co puszczam.Gdyby to było w mojej mocy, to b. wiele przepisów bym nie puściła. Tak jak i zdjęć (zdjęcie przetworu, ale przetworu nie widać, tylko linie papilarne na brudnym słoiku). Więc Kochane, nie zwalajcie na moderatorów win całego świata!
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Mam tylko ogromną prośbę .zastanówmy się przez chwilę czy wszyscy od zawsze gotowaliśmy idealnie ? Jak wyglądały nasze początki w kuchni ? I czy to jest strona dla speców kulinarnych czy dla wszystkich ? Jeden zaczyna swoją przygodę w kuchni i przepis na zupkę na kostce bulionowej i mrożonce warzywnej która jest akurat na miarę jego możliwości .Drugi już ma wprawę i szuka pomysłu na kołduny w rosole .Jeden ma stypendium studenckie i w zasięgu jego możliwości jest kotlet z martadeli a drugi robi befsztyki z polędwicy z truflami. Które danie jest lepsze ? Który przepis bardziej przydatny ? To ocenia każdy z nas indywidualnie . Ja szukam pomysłów i nie potrzebuję proporcji w przepisie - moja wnuczka musi wiedzieć ile jajek dać do sałatki jak ma ją zrobić na 2 osoby. To bardzo subietywna ocena czy przepis jest dobry. Jest dobry dla tego kto odpowiada profilem umiejętności i możliwosci finansowych ( dostępności do produktów ) autorowi. Popatrzcie np na moje przepisy z kuchni japońskiej- przecież to czysta teoria bo połowy tych produktów w sklepie nie kupi. Podaje je jako ciekawostkę bo może ktoś kiedyś się z czymś takim zetknie.
Nie bądźmy za surowi w ocenie przepisów bo moze komuś akurat takie są potrzebne. Jak nam czyjś sposób gotowania nie odpowiada to nie gotujmy wg jego przepisów ale nie zakładajmy z góry , ze wszystkim to nie odpowiada bo gusta i smaki sa bardzo różne.
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 sie 2010 10:46 przez Babciagramolka)
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
https://gotujmy.pl/ciasto-ze-sliwkami,przepisy,68844.html ........mam problem ze zrozumieniem tego przepisu,nie wiem moze jestem nie rozgarnieta ale jak zagniesc ciasto z bialka,cukru i oliwy ?
Jest to przepis agata1722,,,,,zagladnelam z ciekawosci bo lubie ciasta ze sliwkami,ale z tych skladnikow nie da sie zagniesc ciasta ,ciekawe jak ten przepis przeszedl.
Elu, jeszcze raz Ci tłumaczę, że NIE MAMY PRAWA INGEROWAĆ W TREŚĆ PRZEPISU! Jeżeli przepis nie jest plagiatem, muszę go opublikować. I wierz mi, że czasem aż ręka mi się cofa! Takich przepisów jest mnóstwo! A u tej "autorki" większość. Pisze na konkurs, tylko nie wzięła pod uwagę, tego,że to nie jest konkurs na ilość a na jakość! Mam nadzieję, że jury się dokładnie wczyta w tę radosną twórczość!
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Dziewczyny- gwoli wyjaśnienia- osoby które sprawdzają przepisy nie moga oceniac czy potrawa jest smaczna czy nie i czy sporzadzenie potrawy wg tego przepisu jest logiczne. Każdy ma prawo gpotować tak jak lubi. Jeden zrobi ciasto uzywając masła i 10 jajek drugi mąki , oleju i 1 jaka . Jak to będzie smakowac każdy musi ocenić sam i ma możliwość komentowania tego . Nie można cenzurować przepisów pod kątem merytorycznym bo to nie jest egzamin na to kto dobrze gotuje a kto nie. Żaden portal kulinarny nie bierze odpowiedzialności za to jak smakowo potrawa się sprawdzi- to sa indywidualne gusta. Przy korzystaniu z cudzych przepisów obowiązuje ograniczone zaufanie do autora. Albo komuś wierzą , że smacznie gotuje albo nie .Moderator nie może polecać czegoś albo dyskwalifikować .
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 sie 2010 10:44 przez Babciagramolka)
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
I te jej kompoty...(dziesiątki) przepisow pod rząd tylko w kazdym owoc zmieniony.. porażka.. w kazdym po 100gr wody 40 gr cukru i 80 gr owocu .. kto normalny bedzie z tego korzystać?
Tu zgłaszamy problemy
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
Tak, Buniu, każdy ma prawo gotować jak lubi ale nie ma prawa wprowadzać innych w błąd. Ktoś, kto próbuje nowego przepisu, ufa autorowi. Jak sobie wyobrażasz ograniczone zaufanie w gotowaniu?! Albo podoba mi się przepis i gotuję, albo nie. Jeśli już gotuję, to ufam.
w jednym się z Tobą zgadzam, że moderator nie ma prawa cenzurować przepisów!
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
WSZYSTKIE PRZEPISY SĄ DOKŁADNIE SPRAWDZANE! nie wiem jak inni, ale ja czytam każdy przepis bardzo uważnie. Nie mogę jednak cenzurować przepisów i działać nie zgodnie z zasadami. Tłumaczę Wam, ale mam wrażenie, że nikt nie czyta moich odpowiedzi, bo ciągle szukacie winy w moderatorach. Przykre to!
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
To jest normalne u tej autorki. Zmienia tylko nazwę owocu. Która gospodyni tak gotuje kompot?! Sok = owoce i woda! I inne ciekawostki. Mam tylko nadzieję, że jury konkursu doceni te wysiłki.
Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
Buniu, myslę, że nie do końca masz rację! W wielu przepisach brakuje składników KONIECZNYCH do sporządzenia potrawy. Jak zrobisz ciasto z białek,oleju i cukru?! Uważam, że jesteś zbyt liberalna w swoich poglądach. Nie ma wymogu wstawiania przepisów, więc jeśli ktoś jest początkujący, może niech najpierw nauczy się gotować w stopniu podstawowym a później wstawia przepisy. Jak można dzielić się z innymi wiedzą, której samemu się nie posiada?! Taka osoba powinna najpierw korzystać z przepisów, a nie w 3 minuty po rejestracji masz w panelu 40 knotów do moderacji.Jesteś cudownym, dobrym Człowiekiem, ale nie można wszystkie usprawiedliwiać, bo to nie mobilizuje tych osób do wysiłku, do stworzenia czegoś swojego, ciekawego i zaprezentowania swojego dzieła tutaj.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
Elu, gdybyś przeczytała co pisałam wyżej na ten temat, to wiedziałabyś,że nie mamy prawa cenzurować przepisów! Moderatorzy obrywają, a my mamy tylko sprawdzić czy przepis i zdjęcie nie jest plagiatem i czy nie narusza norm społecznych (wulgaryzmy itp.) - nic więcej nam NIE WOLNO. I wierz mi, doskonale wiem co puszczam.Gdyby to było w mojej mocy, to b. wiele przepisów bym nie puściła. Tak jak i zdjęć (zdjęcie przetworu, ale przetworu nie widać, tylko linie papilarne na brudnym słoiku). Więc Kochane, nie zwalajcie na moderatorów win całego świata!
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Babciagramolka
Nie bądźmy za surowi w ocenie przepisów bo moze komuś akurat takie są potrzebne. Jak nam czyjś sposób gotowania nie odpowiada to nie gotujmy wg jego przepisów ale nie zakładajmy z góry , ze wszystkim to nie odpowiada bo gusta i smaki sa bardzo różne.
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
luna19
Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Henia
Elu, jeszcze raz Ci tłumaczę, że NIE MAMY PRAWA INGEROWAĆ W TREŚĆ PRZEPISU! Jeżeli przepis nie jest plagiatem, muszę go opublikować. I wierz mi, że czasem aż ręka mi się cofa! Takich przepisów jest mnóstwo! A u tej "autorki" większość. Pisze na konkurs, tylko nie wzięła pod uwagę, tego,że to nie jest konkurs na ilość a na jakość! Mam nadzieję, że jury się dokładnie wczyta w tę radosną twórczość!
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
Babciagramolka
Odp: Tu zgłaszamy problemy - wyszukiwanie zaawansowane
luna19