Tu zgłaszamy problemy

Obserwuj wątek

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Noruas
  • Noruas

  • Posty: 228
  • Przepisy: 549
  • Artykuły: 40
To nie żaden problem, ale uznałam, ze nie ma potrzeby zakładania kolejnego tematu.
Czy jest jakiś sprytny sposób wyszukiwania hasłowo tylko spośród swoich przepisów? Jak chce sprawdzić czy coś dodałam to oglądam wszystkie przepisy i zastanawiam się czy można coś uprościć.

Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
paprotka25 napisał(a):

na forum wyświetla się dobrze ale po prawej str na górze strony tam gdzie wchodzę w edycje profilu widnieje stare foto


Musisz chwilę zaczekać

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

paprotka25
na forum wyświetla się dobrze ale po prawej str na górze strony tam gdzie wchodzę w edycje profilu widnieje stare foto

Odp: Tu zgłaszamy problemy

paprotka25
zmieniłam zdjęcie profilowe, niestety wyświetla się poprzednie a nowe pojawia się dopiero gdy wejdę w profil, czy mam teraz dwa zdjęcia? jak usunąć to poprzednie

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

kasienka26
Mi też długo się ładuje, myślałam, że tylko ja mam taki problem...

Odp: Tu zgłaszamy problemy

zewa
  • zewa

  • Posty: 1113
  • Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
Czy Wam też tak długo dziś stronka się ładuje ?

Odp: Odp: punkty

zewa
  • zewa

  • Posty: 1113
  • Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
Uuuuuuuuuuuu, nieładnie
kołczu napisał(a):

Justyna748: Oj bardzo bym chciał, obawiam się jednak, że Twoje porady nie są do końca Twoje

Przykład pierwszy:

"Twoja" porada:

Garnek z przypaloną potrawą wstawić odrazut do miski z zimną wodą, a potrawę przełożyć do czystego garnka, nie wydrapując warstwy, która przylgnęła do dna. Jeśli przypaliło się mięso, należy skroić miejsca przypalone i dusić dalej, dodając wody, tłuszczu i nieco przypraw. Przypalone ziemniaki i warzywa ratuje dodanie ziół przyprawowych i świeżego masła, oczywiście po przełożeniu do nowego naczynia. Przypalone mleko można użyć do sporządzenia budyniu karmelowego lub czekoladowego, dodając szczyptę cynamonu.

A porada z bloga Babska Kolacja:

PRZYPALONY OBIAD:

Zdarza się najlepszym, wystarczy chwila nieuwagi, ale co wtedy?


1. Przypalona potrawa nie będzie miała przykrego zapachu spalenizny, jeśli szybko ją wystudzicie najlepiej wstawiając gorący garnek przykryty pokrywką do miski z jak najzimniejszą wodą. Potrawę trzeba przełożyć do czystego garnka, nie wydrapując przy tym warstwy, która przylgnęła do dna. Jeżeli przypaliło się mięso, należy skroić miejsca przypalone i dusić dalej, dodając wody, tłuszczu i nieco odpowiednich przypraw.

2. Przypalone ziemniaki i warzywa uratuje dodanie ziół i świeżego masła, oczywiście po przełożeniu do nowego naczynia (nie chłodźcie całości, tylko od razu przełóżcie ziemniaki do garnka ze świeżą osoloną wodą).

3. Przypaloną zupę możecie spróbować odratować wrzucając do niej skórkę z chleba i niech tak postoi przez 15 minut.

4. Przypalone mleko można użyć do sporządzenia budyniu karmelowego lub czekoladowego, dodając szczyptę cynamonu.

5. Przypalone z wierzchu ciasto możecie uratować zeskrobując lub ścierając przy pomocy tarki spalona warstwę i polewając ją polewą czekoladową lub lukrem.

Porada numer 2

"Twoja" wersja - Sałata zawiera prawie wszystkie witaminy; nie powinniśmy więc jej skąpić stołownikom od wczesnej wiosny do jesieni. Świeżą sałatę można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień, jeżeli owiniemy ją szczelnie w folię aluminiową, zawiniemy w wilgotny papier i umieścimy w torebce foliowej na dole lodówki.

Porada z bloga "Wypieki jak u mamy"

"Zawiera prawie wszystkie witaminy; nie powinniśmy więc jej skąpić stołownikom od wczesnej wiosny (chociaż po listku drogiej nowalijki) do jesieni. Świeżą sałatę można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień, jeżeli owiniemy ją szczelnie w folię aluminiową, zawiniemy w wilgotny papier i umieścimy w torebce foliowej na dole lodówki."

W dobie Wujka Google takie plagiaty są nierozsądne i co tu dużo gadać - głupie. Twoje porady i przepisy mam od dziś na oku. Gratuluję też tupetu w ponaglaniu o zaakceptowanie splagiatowanych porad

justyna748 napisał(a):

witam, dlaczego nie dostałam jeszcze punktów za dodane porady. mija już tydzień


Odp: Tu zgłaszamy problemy

kasienka26
Witam

Chciałam zapytać czy zostaną mi doliczone punkty (10 pkt. za kategorię promowaną) za dodany dziś przepis "Oszukane zrazy wieprzowe"? Cy ten przepis zalicza się do kategorii promowanej? Nie dodawałam zbyt wiele przepisów do tych kategorii i nie wiem jak wygląda naliczanie takich pkt, dlatego proszę o odpowiedź

Odp: punkty

kołczu
  • kołczu

  • Posty: 741
  • Przepisy: 77
  • Artykuły: 1147
Justyna748: Oj bardzo bym chciał, obawiam się jednak, że Twoje porady nie są do końca Twoje

Przykład pierwszy:

"Twoja" porada:

Garnek z przypaloną potrawą wstawić odrazut do miski z zimną wodą, a potrawę przełożyć do czystego garnka, nie wydrapując warstwy, która przylgnęła do dna. Jeśli przypaliło się mięso, należy skroić miejsca przypalone i dusić dalej, dodając wody, tłuszczu i nieco przypraw. Przypalone ziemniaki i warzywa ratuje dodanie ziół przyprawowych i świeżego masła, oczywiście po przełożeniu do nowego naczynia. Przypalone mleko można użyć do sporządzenia budyniu karmelowego lub czekoladowego, dodając szczyptę cynamonu.

A porada z bloga Babska Kolacja:

PRZYPALONY OBIAD:

Zdarza się najlepszym, wystarczy chwila nieuwagi, ale co wtedy?


1. Przypalona potrawa nie będzie miała przykrego zapachu spalenizny, jeśli szybko ją wystudzicie najlepiej wstawiając gorący garnek przykryty pokrywką do miski z jak najzimniejszą wodą. Potrawę trzeba przełożyć do czystego garnka, nie wydrapując przy tym warstwy, która przylgnęła do dna. Jeżeli przypaliło się mięso, należy skroić miejsca przypalone i dusić dalej, dodając wody, tłuszczu i nieco odpowiednich przypraw.

2. Przypalone ziemniaki i warzywa uratuje dodanie ziół i świeżego masła, oczywiście po przełożeniu do nowego naczynia (nie chłodźcie całości, tylko od razu przełóżcie ziemniaki do garnka ze świeżą osoloną wodą).

3. Przypaloną zupę możecie spróbować odratować wrzucając do niej skórkę z chleba i niech tak postoi przez 15 minut.

4. Przypalone mleko można użyć do sporządzenia budyniu karmelowego lub czekoladowego, dodając szczyptę cynamonu.

5. Przypalone z wierzchu ciasto możecie uratować zeskrobując lub ścierając przy pomocy tarki spalona warstwę i polewając ją polewą czekoladową lub lukrem.

Porada numer 2

"Twoja" wersja - Sałata zawiera prawie wszystkie witaminy; nie powinniśmy więc jej skąpić stołownikom od wczesnej wiosny do jesieni. Świeżą sałatę można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień, jeżeli owiniemy ją szczelnie w folię aluminiową, zawiniemy w wilgotny papier i umieścimy w torebce foliowej na dole lodówki.

Porada z bloga "Wypieki jak u mamy"

"Zawiera prawie wszystkie witaminy; nie powinniśmy więc jej skąpić stołownikom od wczesnej wiosny (chociaż po listku drogiej nowalijki) do jesieni. Świeżą sałatę można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień, jeżeli owiniemy ją szczelnie w folię aluminiową, zawiniemy w wilgotny papier i umieścimy w torebce foliowej na dole lodówki."

W dobie Wujka Google takie plagiaty są nierozsądne i co tu dużo gadać - głupie. Twoje porady i przepisy mam od dziś na oku. Gratuluję też tupetu w ponaglaniu o zaakceptowanie splagiatowanych porad

justyna748 napisał(a):

witam, dlaczego nie dostałam jeszcze punktów za dodane porady. mija już tydzień



zmieniono 1 raz (ostatnio 08 sie 2013 10:29 przez kołczu)

Odp: Tu zgłaszamy problemy

eli_555
  • eli_555

  • Posty: 894
  • Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
problem już nie istnieje

zmieniono 1 raz (ostatnio 07 sie 2013 19:22 przez eli_555)

Odpowiedz na/ edytuj Tu zgłaszamy problemy