Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Obserwuj wątek

Odp: : Witam, witam kto sie ze mna przywit

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
Do dzisiaj pamiętam jak mój dziadunio zaprzęgał konie do sań i jechał po mnie do krzyżówek,bo nic nie dojeżdżało innego, a ja nie wyobrażałam sobie innych ferii,jak tylko przy ukochanych dziadkach.Moja prababcia czekała z gorącą herbatą z miodem,siadałam na zapiecku i grzałam się po sannie.Cudowne wspomnienia

prezes
  • prezes

• Przepisy: 21
  • Artykuły: 0
masz rację,ale mieszkam na odludziu....i czasami pomoc jest potrzebna

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Ja pamiętam wiele bardzo śnieżnych zim, ale moja mama ma ciekawsze opowieści.
I ludzie sobie radzili, i nie czekali aż ktoś przyjdzie i im śnieg odgarnie.Była większa solidarność .

prezes
  • prezes

pamiętam słynną zimę stulecia...wtedy to się działo ....z dachu stodoły zjeżdżaliśmy na sankach...mieliśmy super tunele...w sadzie nie było widać niektórych drzew....tory odśnieżało wojsko,a ojciec nosił im herbatkę z prądem(własnym...)a teraz trochę śniegu i lament w domuchociaż do tej pory największą frajdę mamy jak napalimy sobie w starej kuchni (kominka niestety nie mam)po domu rozchodzi się przyjemne ciepełko....wtedy siadamy razem,za oknem białoa potem szara rzeczywistość

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
A u nas nadal łopata w bagażniku i mnóstwo lodu.Na drogach, schodach i chodnikach lód.Tak więc trzeba chodzić wolniej,ostrożniej albo wogóle nie ruszać się z domu jak się nie musi.Sąsiad po -ej rano wyszedł z psem (wiekowym już zresztą) i najpierw wyłożył się na schodach pies a po nim sąsiad.Wieczorem nie było lepiej.

Doro
  • Doro

• Przepisy: 8
U mnie tez zimno, ale snieg nie pada, i dzis popoludniu nawet slonko swiecilo juz teskno mi za wiosna

Anula
  • Anula

• Przepisy: 336
  • Artykuły: 1
U mnie pogoda paskudna,wiatr i snieg z deszczem,tylko w domku siedziec.

Odp: Odp: : Witam, witam kto sie ze mna przywit

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
prezes napisał(a):

...pada śnieg,pada śnieg.....i musieli mnie fadromką odkopać....tak to super szufla w samochodzie i w drogę.....a teraz kawka i małe co nieco

Oj pamietam te zimy w Polsce,kiedy woziło się łopatę w bagażniku i nie rzadko sie jej używałoA u nas dzis tez zaczął pruszyć śnieg

prezes
  • prezes

...pada śnieg,pada śnieg.....i musieli mnie fadromką odkopać....tak to super szufla w samochodzie i w drogę.....a teraz kawka i małe co nieco

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P