Pączki takie tradycyjne drożdżowe robię 3 - 4 razy w roku, faworki także, oponki częściej, ale najczęściej robię pączuszki z ciasta parzonego, bo robi się je łatwiej i szybciej...ale jak się je szybko robi tak szybko też znikają..
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 paź 2009 20:44 przez Termar)
Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Moja mama smaży pyszne pączki, ale tylko na tłusty czwartek.Choć ostatnio ręcę ją bolą od wyrabiania ciasta.Chyba i ja się kiedyś skuszę.Zawsze w domu robimy z marmoladą owocową, takie tradycyjne.Znikają jeszcze ciepłe.
zmieniono 1 raz (ostatnio 25 paź 2009 18:08 przez msewka)
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
a ja mam,ponieważ moje starsze dzieci uwielbiają pączki,szczególnie na drugie śniadanie w szkole,więc usmażyłam 42 sztuki,mam nadzieję,że na troszkę starczy,dla was też coś przemyciłam
A ja dziś nie mam nic słodkiego, ale rankiem mój tato z córką dojadali resztki kruchego ciasta ze śliwkami i gruszkami.A nie można sobie tak dogadzać.
Właśnie wróciłam z mężem ze spaceru.Skorzystaliśmy z pogody.Jest całkiem ciepło, tylko słoneczka brak.Ale po obiedzie ten spacer bardzo nam się przydał.
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
kinga
Termar
msewka
Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Pyza
A.B.
msewka
Właśnie wróciłam z mężem ze spaceru.Skorzystaliśmy z pogody.Jest całkiem ciepło, tylko słoneczka brak.Ale po obiedzie ten spacer bardzo nam się przydał.
Natala1210
iwi69
msewka
Termar