Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Sarenka napisał(a):

Dlatego ja zrezygnowalam w tym roku z rzodkiewki... Ostatnio Kingusia powiedziala mi, ze chyba nie moglaby miec ogrodka, bo nie chcialoby jej sie w nim siedziec... i w tamtym momencie zdalam sobie sprawe z tego, ze 90% w naszym ogrodku, to robota meza... jak dobrze czasami przuwazyc czyjes zalety Ale te moje slimaki sa zarloczne, przyjzalam sie dzisiaj blizej groszkowi... jaki one maja na niego apetyt! Akurat moj ogródek, z jednej strony ogradza zywoplot, w ktorym min rosnie bluszcz, a jak wszyscy wiemy, bluszcz trzyma wode, ktora slimaki uwielbiaja! Wiec pogrzebalam w bluszczu jedna reka, bo w drugiej trzymalam 2 kg soli! Nurknelam i znalazlam 3 obslizgle spiochy! Oczywiscie, ku radosze mojej pociechy, ktora hoduje slimaki Minionej niedzieli kupilam jej nawet specjalny domek dla slimakow! Zebyscie widzialy jak ona o nie dba! Myje je srednio 2 razy dziennie, wyciera, wysciela domek listkami, wypuszcza na spacer... Dzisiaj gdy wrocilam z pracy oznajmila, ze wypuscila slimaczki, ktore ostatnio hodowala, bo '' one nie moga czuc sie jak w wiezieniu, potrzbuja wolnosci''. Ale dzisiaj znalazla juz nowe, no i ja jest kilka podrzucilam Lepsze slimaki niz dzdzownice

Ja hodowałam dwa ślimaki na balkonie będąc dzieckiem.Trzymałam je w dużym słoju.Aż tu rano patrzę a one się całe spieniły.Wyniosłam je na dwór i wypuściłam.Normalnie się ześlimaczyły,brrrrr.

Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Dlatego ja zrezygnowalam w tym roku z rzodkiewki... Ostatnio Kingusia powiedziala mi, ze chyba nie moglaby miec ogrodka, bo nie chcialoby jej sie w nim siedziec... i w tamtym momencie zdalam sobie sprawe z tego, ze 90% w naszym ogrodku, to robota meza... jak dobrze czasami przuwazyc czyjes zalety Ale te moje slimaki sa zarloczne, przyjzalam sie dzisiaj blizej groszkowi... jaki one maja na niego apetyt! Akurat moj ogródek, z jednej strony ogradza zywoplot, w ktorym min rosnie bluszcz, a jak wszyscy wiemy, bluszcz trzyma wode, ktora slimaki uwielbiaja! Wiec pogrzebalam w bluszczu jedna reka, bo w drugiej trzymalam 2 kg soli! Nurknelam i znalazlam 3 obslizgle spiochy! Oczywiscie, ku radosze mojej pociechy, ktora hoduje slimaki Minionej niedzieli kupilam jej nawet specjalny domek dla slimakow! Zebyscie widzialy jak ona o nie dba! Myje je srednio 2 razy dziennie, wyciera, wysciela domek listkami, wypuszcza na spacer... Dzisiaj gdy wrocilam z pracy oznajmila, ze wypuscila slimaczki, ktore ostatnio hodowala, bo '' one nie moga czuc sie jak w wiezieniu, potrzbuja wolnosci''. Ale dzisiaj znalazla juz nowe, no i ja jest kilka podrzucilam Lepsze slimaki niz dzdzownice

Odp: Odp: Odp: Odp: Witam, witam

msewka
  • msewka

Sarenka napisał(a):

Oj szkoda, dzieki Anulce tutaj jestem. Zalogowalam sie, by ocenic i skomentowac jej przepis, no i zostalam. Bardzo, bardzo lubie jej ''kuchnie'', jest swietna, i sama jej osoba jest sympatyczne. Anulko, tesknimy za Toba! Och, musze wypic z Toba msewka, zapic smutki Lece do ogrodka wysypac sol, bo slimaki zezra mi cala salate! Juz mi poprzedni wysiew, zrownaly z ziemia, teraz tak latwo sie nie poddam

U mnie sałata w porządku, za to rzodkiewka robaczywa w ciorta.Nie ma co wybrać. Kupię tą podłużną,zawsze lepiej się sprawdzala niż okrągła.

Odp: Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Sarenka
  • Sarenka

Oj szkoda, dzieki Anulce tutaj jestem. Zalogowalam sie, by ocenic i skomentowac jej przepis, no i zostalam. Bardzo, bardzo lubie jej ''kuchnie'', jest swietna, i sama jej osoba jest sympatyczne. Anulko, tesknimy za Toba! Och, musze wypic z Toba msewka, zapic smutki Lece do ogrodka wysypac sol, bo slimaki zezra mi cala salate! Juz mi poprzedni wysiew, zrownaly z ziemia, teraz tak latwo sie nie poddam

Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

msewka
  • msewka

Persik napisał(a):

Sarenka napisał(a):

Chcialabym podziekowac wszystkim za ciekawe przepisy, ktore tutaj zamieszczaja. Wlasnie tak tu trafilam, szukalam namietnie interesujacego, innego a zarazem prostego przepisu na szarlotke, udalo sie i postanowilam zostac na dluzej. Podoba mi sie ten portal, widze, ze sie rozwija a i serdecznie tu i milo. Dziekuje anulka7, bo dzieki Twoim przepisom postanowilam zostac tu na dluzej.

te słodkie to dzbanek miodku?

Szkoda,że Anulki7 już z nami nie ma na tej stronie.I kilku osób też mi tu brak.Oj chyba się trzeba napić na smutno.

Sarenka
  • Sarenka

Te slodkie Persiku, to bylo moj deser, ktorym czestowalam ze zdjecia, podobnie jak Ty zmienilam avatar, wiec przywitanie jest lekko nieaktualne, ale jak widac, nikomu to nie przeszkadza

Persik
  • Persik

• Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
Sarenka napisał(a):

Chcialabym podziekowac wszystkim za ciekawe przepisy, ktore tutaj zamieszczaja. Wlasnie tak tu trafilam, szukalam namietnie interesujacego, innego a zarazem prostego przepisu na szarlotke, udalo sie i postanowilam zostac na dluzej. Podoba mi sie ten portal, widze, ze sie rozwija a i serdecznie tu i milo. Dziekuje anulka7, bo dzieki Twoim przepisom postanowilam zostac tu na dluzej.

te słodkie to dzbanek miodku?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
misia53 napisał(a):

kinga napisał(a):

misia53 napisał(a):

A ja właśnie wyprawiłam swojego synusia na służbę.Najstarszy Marek z rodziną
pojechał do Chorwacji a mały będzie pilnował domu i komisu.Zostałam więc sama
"hulaj dusza" i zaraz lecę na rum.
Z wielką radością witam dzisiaj wszystkich ,choć pogoda "pod psem"

Misiu czy Twoje chlopaki to nie baly sie zostawic Cie sama
Co prawda Tobie tylko rum w glowie,ale kto wie co jeszcze

Kinga, kucharz od komunii co byłam ostatnio ciągle SMS-y mi pisze czy nie chcę jakiegoś przepisu?Jezu,Jezu mnie już wnet wywalą z chałpy

Acha to sie teraz tak nazywa-przepisy
Oj Misiu,Misiu uwazaj kochana

ulcia21
  • ulcia21

• Przepisy: 68
Witam.jestem zmeczona ale weszlam do domu i od razu siadam do kompa.
obrazek

Odp: Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
kinga napisał(a):

misia53 napisał(a):

A ja właśnie wyprawiłam swojego synusia na służbę.Najstarszy Marek z rodziną
pojechał do Chorwacji a mały będzie pilnował domu i komisu.Zostałam więc sama
"hulaj dusza" i zaraz lecę na rum.
Z wielką radością witam dzisiaj wszystkich ,choć pogoda "pod psem"

Misiu czy Twoje chlopaki to nie baly sie zostawic Cie sama
Co prawda Tobie tylko rum w glowie,ale kto wie co jeszcze

Kinga, kucharz od komunii co byłam ostatnio ciągle SMS-y mi pisze czy nie chcę jakiegoś przepisu?Jezu,Jezu mnie już wnet wywalą z chałpy

Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P