Ja dzisiaj- na dzien mamy- czestuje sernikiem smietankowym z malinami. Wiem, wiem, ze w Polsce dopiero 26 maja sie obchodzi. Ciekawa jestem jak jest w innych krajach, moze dziewczyny napiszecie?
W Hiszpanii dzieñ matki obchodza zawsze w pierwsza niedziele maja czyli juz byl,pracowalam cala niedziele od 11-21.30-bylo troche ludzi.
W Niemczech tez obchodzi sie zawsze dzien mamy w 1 niedziele maja, ale ze trawilo to 1 maja, dlatego zostale swieto mam przesuniete o tydzien.
Dziewczyny do ciasta dolozylam maliny mrozone, ze swiezymi zrobie latem
Ja dzisiaj- na dzien mamy- czestuje sernikiem smietankowym z malinami. Wiem, wiem, ze w Polsce dopiero 26 maja sie obchodzi. Ciekawa jestem jak jest w innych krajach, moze dziewczyny napiszecie?
W Hiszpanii dzieñ matki obchodza zawsze w pierwsza niedziele maja czyli juz byl,pracowalam cala niedziele od 11-21.30-bylo troche ludzi.
Tereniu mam takie urządzonko jak Ty do pieczenia ryb.Kupiłam takie na 3 ryby równocześnie.Mam też okrągłe gładkie do mięs i szaszłyków.Jest bardzo wygodne,prawda?
Łatwo się przewraca na drugą stronę .A pstrągi mniam.Ostatnio jadłam w wakacje nad Soliną.Zjadłabym chętnie tego pstrąga, a nad Soliną byłoby bajecznie.Chyba w te wakacje znów ruszymy w Bieszczady.
Pyzo, miałyśmy dziś podobne myśli.Miałam co prawda piec ciasto, ale nie miałam siły i czasu a muffinki wyszły tak same z siebie, z tego o miałam.Czekoladowe piekłam kiedyś córce na urodziny, były pyszne.
Ewciu nie znam nikogo kto był nad Soliną, żeby nie zachwycał się smakiem pstrąga.
Ja też jadłam pstrągi wiele razy w różnych miejscach ale tam są wyjątkowe.
Mogę też polecić pstrąga w Sromowcach.Jest to wioska nad Dunajcem obok Czorsztyna ,przez kładkę na Dunajcu można przejść do Słowacji i zwiedzić Czerwony Klasztor,i kupić bardzo tanio Amaretto.
Jak pojadę w tamte okolice to mi przypomnisz jeszcze raz, gdzie są najlepsze strągi w okolicy.Dzięki Tereniu! Póki co muszę sobie ugrilować sama.A przepisik swój dodałaś?
chętnie zamieniłabym się na kawałek tego torcika za mój ptysiowy
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: Odp: : : Wit
Pyza
Odp: : : Wit
dusia30
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit
Pyza
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit
A.B.
daj jeden proszę
Odp: : : Wit
zewa
To jest mega pysznościowe!
Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit
Pyza
deser lodowy z truskawkami, czekoladą i orzechami
Odp: Odp: Odp: : : Wit
luna
W Niemczech tez obchodzi sie zawsze dzien mamy w 1 niedziele maja, ale ze trawilo to 1 maja, dlatego zostale swieto mam przesuniete o tydzien.
Dziewczyny do ciasta dolozylam maliny mrozone, ze swiezymi zrobie latem
Odp: Odp: : : Wit
iwi69
Odp: Odp: Odp: : : Wit
msewka
Jak pojadę w tamte okolice to mi przypomnisz jeszcze raz, gdzie są najlepsze strągi w okolicy.Dzięki Tereniu! Póki co muszę sobie ugrilować sama.A przepisik swój dodałaś?
Odp: Odp: : : Wit
A.B.
chętnie zamieniłabym się na kawałek tego torcika za mój ptysiowy