EGZOTYCZNY KWIAT Z POMIDORA
pomidor przekrawamy na pół i ostrym nożem robimy nacięcia w kształcie litery V, poczynając od środka.
wykrojone w ten sposób kawałki wysuwamy.
ostrym nożem delikatnie odkrawamy po bokach płatki.
platki możemy upiększyć robiąc w nich nacięcia.
połówkę rozkrojonego wzdluz ogórka kroimy na cienkie plasterki w taki sposób, aby nie zostały całkowicie rozdzielone.Plasterki rozsuwamy tak,żeby stały
zmieniono 6 razy (ostatnio 25 lut 2009 18:29 przez kamila2478)
CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.
masz talent! dziekuję za pomysły i proszę o wiecej
robie różne cudeńka,uwielbiam to robić,dziś upiełam torta urodzinowego i zawiozę do pracy,by zjesc w gronie pracowników...no i następny roczek stuknął
tzn stuknie we wtorek,ale dziś ciacho......
KWIAT Z POMIDORA;
pomidor dzielimy na 6,ewentualnie 8 równych części.Nie rozkrawamy do końca,aby cząstki się nie rozpadły.
ostrym nożem delikatnie zdejmujemy skórkę.
poszczególne platki możemy upiększyć, robiąc drobne nacięcia.
ogórek kroimy na cieńkie plasterki(wystarczą połówki).
za pomocą noża wkladamy kawałki ogórków w nacięcia i przyozdabiamy natką pietruszki.
KOSZYCZEK Z POMIDORA:
w pobliżu środka pomidora robimy dwa proste nacięcia(maksymalnie do połowy pomidora), a następnie cząstki usuwamy.
wykrawamy również miąższ pod pałąkiem i ostrym nożem wycinamy na brzegi ząbki.
łyżeczką do kulek ziemniaczanych usuwamy miąższ z wnętrza koszyczka i dobrze suszymy serwetką.
dno gotowego koszyczka wykładamy sałatą, na nią układamy cebulę perłową i całość przyozdabiamy koprem...
zdobienie potraw
Obserwuj wątekOdp: zdobienie potraw
pomidor przekrawamy na pół i ostrym nożem robimy nacięcia w kształcie litery V, poczynając od środka.
wykrojone w ten sposób kawałki wysuwamy.
ostrym nożem delikatnie odkrawamy po bokach płatki.
platki możemy upiększyć robiąc w nich nacięcia.
połówkę rozkrojonego wzdluz ogórka kroimy na cienkie plasterki w taki sposób, aby nie zostały całkowicie rozdzielone.Plasterki rozsuwamy tak,żeby stały
Odp: zdobienie potraw
Odp: Odp: zdobienie potraw
Glumanda
Kamilo..zostalo mi kilka minut.. najserdeczniejsze zyczenia zdrowie i spelnienia marzen.. zyczy Glumanda
Odp: zdobienie potraw
Odp: Odp: zdobienie potraw
zbysiowa
masz talent! dziekuję za pomysły i proszę o wiecej
Odp: Odp: zdobienie potraw
zbysiowa
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* 100 LAT;;; *~*~*~*}
…{ *~*~ * 100 LAT 100 LAT ~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\
Odp: Odp: zdobienie potraw
Agusia74
Odp: zdobienie potraw
pomidor dzielimy na 6,ewentualnie 8 równych części.Nie rozkrawamy do końca,aby cząstki się nie rozpadły.
ostrym nożem delikatnie zdejmujemy skórkę.
poszczególne platki możemy upiększyć, robiąc drobne nacięcia.
ogórek kroimy na cieńkie plasterki(wystarczą połówki).
za pomocą noża wkladamy kawałki ogórków w nacięcia i przyozdabiamy natką pietruszki.
Odp: zdobienie potraw
aDzius04
Odp: zdobienie potraw
w pobliżu środka pomidora robimy dwa proste nacięcia(maksymalnie do połowy pomidora), a następnie cząstki usuwamy.
wykrawamy również miąższ pod pałąkiem i ostrym nożem wycinamy na brzegi ząbki.
łyżeczką do kulek ziemniaczanych usuwamy miąższ z wnętrza koszyczka i dobrze suszymy serwetką.
dno gotowego koszyczka wykładamy sałatą, na nią układamy cebulę perłową i całość przyozdabiamy koprem...