CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.
Jasne, że ważne, bo co z tego, że przyrządzi się wykwintną potrawę a nie będzie się umiało podac!
Nawet "byle co", a podane w odpowiedniej oprawie zwyżkuje w notowaniach
CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.
KWIAT Z CEBULI
cebule(czerwoną) rozkrawamy na 6-8 części. Naciecia robimy od piętki ku górze, tak aby rozciąć tylko zewnętrzną warstwę.
każdą część nacinamy w kształcie platków.
platki delikatnie rozchylamy.
z kolejnymi warstwami postępujemy podobnie.Każdy platek staramy sie wykonac tak,aby znajdował sie pomiedzy dwoma z poprzedniej warstwy.
po wykonaniu trzeciej warstwy delikatnie wykrawamy środek (ale mozna go także pozostawić).Usunięty środek można przekroić na połowę.
dekoracja gotowa.
zdobienie potraw
Obserwuj wątekOdp: Odp: zdobienie potraw
redus
super "ciacha"
Odp: zdobienie potraw
redus
Nawet "byle co", a podane w odpowiedniej oprawie zwyżkuje w notowaniach
Odp: Odp: zdobienie potraw
Odp: zdobienie potraw
MADZIALENKA
Odp: zdobienie potraw
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.
Odp: zdobienie potraw
Glumanda
Odp: zdobienie potraw
cebule(czerwoną) rozkrawamy na 6-8 części. Naciecia robimy od piętki ku górze, tak aby rozciąć tylko zewnętrzną warstwę.
każdą część nacinamy w kształcie platków.
platki delikatnie rozchylamy.
z kolejnymi warstwami postępujemy podobnie.Każdy platek staramy sie wykonac tak,aby znajdował sie pomiedzy dwoma z poprzedniej warstwy.
po wykonaniu trzeciej warstwy delikatnie wykrawamy środek (ale mozna go także pozostawić).Usunięty środek można przekroić na połowę.
dekoracja gotowa.
Odp: zdobienie potraw
MADZIALENKA
Odp: zdobienie potraw
zbysiowa
Odp: zdobienie potraw
Agusia74