zdobienie potraw

Obserwuj wątek

Odp: Odp: zdobienie potraw

redus
  • redus

  • Posty: 6
  • Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
kamila2478 napisał(a):

CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.

super "ciacha"

Odp: zdobienie potraw

redus
  • redus

  • Posty: 6
  • Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
Jasne, że ważne, bo co z tego, że przyrządzi się wykwintną potrawę a nie będzie się umiało podac!
Nawet "byle co", a podane w odpowiedniej oprawie zwyżkuje w notowaniach

Odp: Odp: zdobienie potraw

dziękuję

Odp: zdobienie potraw

MADZIALENKA
Będę sie powtarzać ale to jest poprostu piekne ! !

Odp: zdobienie potraw

CEBULOWE POMYSŁY:
KWIAT
zewnętrzna warstwę cebuli nacinamy podobnie jak jak przy wykonaniu kwiatu z cebuli.Pozostałą część delikatnie wykrawamy.
odwracamy, a korzenie przykrywamy kawałkiem marchwi.
jesli chcemy aby kwiaty były różnokolorowe,możemy połączyć cebulę czerwona z białą...
MOTYL
cebulę przekrawamy na pół i z jednej połowy wycinamy skrzydła.Tułów robimy ze srodka cebuli,a oczy z kawałka marchwi.Na talerzu możemy motyle udekorować kwiatami.
obrazek obrazek obrazek

Odp: zdobienie potraw

Glumanda
  • Glumanda

  • Posty: 587
  • Przepisy: 111
  • Artykuły: 3
Przepiekny

Odp: zdobienie potraw

KWIAT Z CEBULI
cebule(czerwoną) rozkrawamy na 6-8 części. Naciecia robimy od piętki ku górze, tak aby rozciąć tylko zewnętrzną warstwę.
każdą część nacinamy w kształcie platków.
platki delikatnie rozchylamy.
z kolejnymi warstwami postępujemy podobnie.Każdy platek staramy sie wykonac tak,aby znajdował sie pomiedzy dwoma z poprzedniej warstwy.
po wykonaniu trzeciej warstwy delikatnie wykrawamy środek (ale mozna go także pozostawić).Usunięty środek można przekroić na połowę.
dekoracja gotowa.
obrazek

Odp: zdobienie potraw

MADZIALENKA
piekne !

Odp: zdobienie potraw

zbysiowa
  • zbysiowa

  • Posty: 1275
  • Przepisy: 725
  • Artykuły: 8
a ja szukałam właśnie takich porad ) super jak macie wiecej to ja pieknie proszę

Odp: zdobienie potraw

Agusia74
  • Agusia74

  • Posty: 576
  • Przepisy: 76
  • Artykuły: 1
Piękne Jestem pełna podziwu.

Odpowiedz na/ edytuj zdobienie potraw