Sposób przygotowania:
Francuska napoleonka
Z ciasta francuskiego wytnij trzy równe prostokąty i ułóż je na blaszce z pergaminem, ciasto przygnieć drugą blachą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stop na 30min.
Do rondelka wlej połowę mleka i zagotuj ja wraz z cukrem i wanilią, w pozostałym płynie rozpuść mąkę pszenną i ziemniaczaną, tak przygotowaną zawiesinę wlej do gotującego się mleka stale mieszając.
Kiedy całość przestygnie rozetrzyj w nim miękkie masło, gotowym kremem przekładaj warstwy ciasta, całość udekoruj owocami i cukrem pudrem.
Do rondelka wlej połowę mleka i zagotuj ja wraz z cukrem i wanilią, w pozostałym płynie rozpuść mąkę pszenną i ziemniaczaną, tak przygotowaną zawiesinę wlej do gotującego się mleka stale mieszając.
Kiedy całość przestygnie rozetrzyj w nim miękkie masło, gotowym kremem przekładaj warstwy ciasta, całość udekoruj owocami i cukrem pudrem.
Marika-
niezły kąsek
Magdalena88
Igraszki Losu
misia5