Sposób przygotowania:
Francuska wytrawna koperta
Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Boczek i gruszkę kroimy w kostkę, ser kruszymy i mieszamy wszystkie skladniki.
Nagrzewamy piekarnik do temp 210st.
Ciasto kroimy na kwadraty, skladamy po przekątnej i sklejamy jeden bok.
w powstaly rozek nakladamy farsz i zaklejamy drugi bok. Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.( nie wolno używać folii alumin). Smarujemy wierzch zimną woda i wkladamy do goracego piekarnika na ok 15 min. kiedy koperty są zrumienione wyjmujemy ... czekamy chwile zeby troche ostygły , podajemy i..... czekamy na pochwały
Boczek i gruszkę kroimy w kostkę, ser kruszymy i mieszamy wszystkie skladniki.
Nagrzewamy piekarnik do temp 210st.
Ciasto kroimy na kwadraty, skladamy po przekątnej i sklejamy jeden bok.
w powstaly rozek nakladamy farsz i zaklejamy drugi bok. Ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.( nie wolno używać folii alumin). Smarujemy wierzch zimną woda i wkladamy do goracego piekarnika na ok 15 min. kiedy koperty są zrumienione wyjmujemy ... czekamy chwile zeby troche ostygły , podajemy i..... czekamy na pochwały