Sposób przygotowania:
Francuskie beciki z białym serkiem
Rodzynki parzymy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i studzimy. Dodajemy do sera wraz ze śmietaną i cukrem waniliowym. Słodzimy do smaku. Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąciki różnej wielkości. Na środku nakładamy porcję sera i zwijamy je nadając im kształt becików. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
zbysiowa
Bernadetta
Dziękuję :) Wiesz, tak mówią, że potrzeba matką wynalazku, a na pomysł przygotowania tych becików wpadłam, gdy moja Córeczka przez kilka dni była chora i praktycznie nic nie jadła. Gdy zobaczyła te ciasteczka, od razu się uśmiechnęła, zaczęła je oglądać i tak słodko mówić: "łał, łał, łał", a później zjadła chyba 4 czy 5 takich większych :)
zbysiowa
To faktycznie zrobiłaś córci przyjemność;)