Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie beciki z białym serkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka, ale efektowna przekąska z ciasta francuskiego na słodko

Francuskie beciki z białym serkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie beciki z białym serkiem

 

  • 1 arkusz (270 gram) ciasta francuskiego
  • 20 dag białego sera śmietankowego
  • 5 dag rodzynek sułtańskich
  • 5 łyżek słodkiej śmietany
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cukier

Sposób przygotowania:

Francuskie beciki z białym serkiem
Rodzynki parzymy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i studzimy. Dodajemy do sera wraz ze śmietaną i cukrem waniliowym. Słodzimy do smaku. Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąciki różnej wielkości. Na środku nakładamy porcję sera i zwijamy je nadając im kształt becików. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Francuskie beciki z białym serkiem
Rodzynki parzymy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i studzimy. Dodajemy do sera wraz ze śmietaną i cukrem waniliowym. Słodzimy do smaku.
Francuskie beciki z białym serkiem
Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąciki różnej wielkości.
Francuskie beciki z białym serkiem
Na środku nakładamy porcję sera i zwijamy je nadając im kształt becików.
Francuskie beciki z białym serkiem
Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 18 minut w temperaturze 180 stopni.