mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Francuskie bożonarodzeniowe od Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moja kolejna propozycja na szybką smaczną przekąskę

Francuskie bożonarodzeniowe od Mariel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuskie bożonarodzeniowe od Mariel

 

Sposób przygotowania:

Francuskie bożonarodzeniowe od Mariel
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wykładamy na stolnicę i lekko wałkujemy.Papierem z ciasta wykładam brytfannę. Z ciasta foremką do ciastek wykrawam gwiazdki i układam na brytfannę.Środek gwiazdki smarujemy miodem , na miód nakładamy połówkę orzecha włoskiego .Rodzynki maczamy w miodzie i po parę sztuk umieszczamy w rogach .Pieczemy około 15-20 minut aż brzegi się zarumienią .Można posypać cukrem pudrem .Smacznego.
Francuskie bożonarodzeniowe od Mariel
środek ciastka smarujemy miądem na niego układamy połówkę orzecha włoskiego

Tagi:

ciasto