Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Francuskie cebularze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna przekąska dla całej rodziny. Do przygotowania w kilka chwil. Warto je przygotować. Polecam gorąco!!

Francuskie cebularze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuskie cebularze

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 cebuli
  • 10 dag sera żółtego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Francuskie cebularze
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na oliwie zeszklij cebulę. Oprósz solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką wykrój w cieście kółka. Na środek każdego kółka nałóż porcję farszu cebulowego. Wierzch posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Cebularze ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Francuskie cebularze
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na oliwie zeszklij cebulę. Oprósz solą oraz pieprzem.
Francuskie cebularze
Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką wykrój w cieście kółka. Na środek każdego kółka nałóż porcję farszu cebulowego. Wierzch posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.