Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Francuskie gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gofry z ciasta francuskiego z kiełbaskami i warzywami, pieczarkami oraz serem propozycja dla najmłodszych.

Francuskie gofry

Składniki:

Francuskie gofry

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 4 szt. berlinek pepperoni
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • Sól
  • Pieprz
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 4 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Francuskie gofry

ETAP 1:

Francuskie Gofry

1. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzany oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki berlinki, pokrojone w plasterki pieczarki oraz w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

ETAP 2:

Francuskie Gofry

2. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy na połowę, pionowo, na dolnej części ciasta układamy żółty ser, smarujemy ketchupem i nakładamy farsz. Przykrywamy górną częścią ciasta, brzegi zlepiamy, najlepiej przyciskając widelcem.

ETAP 3:

Francuskie Gofry

3. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy.

ETAP 4:

4. Kolacja gotowa.

5. Smacznego.