Sposób przygotowania:
Francuskie paszteciki
Z ciasta francuskiego wyciąć 12 prostokątów o wym. 15x5cm. Połowę ułożyć na blasze. Pozostałe paski ciasta delikatnie składać na pół wzdłuż. Zostawić brzeg o szerokości ok 1-1,5cm, a pośrodku zrobić równoległe nacięcia. W miseczce wymieszać rozgnieciony widelcem ser, pokrojoną w kosteczkę szynkę oraz posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na nie naciętym kawałku ciasta nakładać na środku farsz. Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Przykryć naciętym ciastem, delikatnie zlepić brzegi. Posypać drobno startym parmezanem. Piec około 13-15 minut w temp. 180st.
![Francuskie paszteciki Francuskie paszteciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paszteciki-241735.jpg)
![Francuskie paszteciki Francuskie paszteciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paszteciki-241736.jpg)
![Francuskie paszteciki Francuskie paszteciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-paszteciki-241737.jpg)