Sposób przygotowania:
Francuskie poduszeczki z fetą ziołową.
Ciasto francuskie wyjąć i rozmrozić,a następnie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy.Kroić na średnie prostokąty,nadziewać
kostkami ziołowej fety z dodatkami papryki lub suszonych pomidorów,posypywać każdą porcję farszu na płacie,szczyptą pieprzu kajeńskiego lub ostrej mielonej papryki.Zakleić wierzch drugim prostokątnym płatem i zakleić każdą poduszeczkę,uważając
aby farszu nie było za dużo,palcami,można posłużyć się roztrzepanym białkiem,jeśli trzeba.Układać poduszeczki na wysmarowanej tłuszczem blasze i posmarować wierzch ciasta białkiem.Wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piec z 20-25 min.Po upieczeniu spożywać.
kostkami ziołowej fety z dodatkami papryki lub suszonych pomidorów,posypywać każdą porcję farszu na płacie,szczyptą pieprzu kajeńskiego lub ostrej mielonej papryki.Zakleić wierzch drugim prostokątnym płatem i zakleić każdą poduszeczkę,uważając
aby farszu nie było za dużo,palcami,można posłużyć się roztrzepanym białkiem,jeśli trzeba.Układać poduszeczki na wysmarowanej tłuszczem blasze i posmarować wierzch ciasta białkiem.Wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piec z 20-25 min.Po upieczeniu spożywać.