goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Francuskie rogaliki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne, słodkie, robię je nałogowo

Francuskie rogaliki czekoladowe

Składniki:

Francuskie rogaliki czekoladowe

 

  • ciasto francuskie mrożone 4 płaty
  • czekolada deserowa 2 tabliczki
  • śmietana 30% 1 łyżka
  • żółtko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Francuskie rogaliki czekoladowe
Płaty ciasta francuskiego lekko rozmrażamy, rozwałkowujemy, tniemy na ósemki. Czekoladę dzielimy na kostki. Kilka kostek czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Kostki czekolady układamy na cieście i zawijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem rozmieszanym ze śmietaną. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Dekorujemy stopioną czekoladą.