Sposób przygotowania:
Francuskie roladki
Seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbek czosnku obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i chwilę przesmażamy czosnek a następnie dodajemy starty seler i smażymy razem aż seler zmięknie ok. 2 minut.
Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą oraz dodajemy jogurt naturalny, mieszamy razem i smażymy aż woda odparuje.
Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy.
Tniemy na wielkość plastrów szynki. Na każdy kawałek ciasta układamy plastrem szynki a następnie na szynce układamy 2 łyżki farszu z selera-rozsmarowujemy.
Zwijamy ciasno w roladkę. robimy tak do wykorzystania składników. Roladki układamy pionowo w blaszce do pieczenia babeczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone i lekko ostudzone wyjmujemy na talerz i dekorujemy sałatą.
Przepis na 6 sztuk.
Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą oraz dodajemy jogurt naturalny, mieszamy razem i smażymy aż woda odparuje.
Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy.
Tniemy na wielkość plastrów szynki. Na każdy kawałek ciasta układamy plastrem szynki a następnie na szynce układamy 2 łyżki farszu z selera-rozsmarowujemy.
Zwijamy ciasno w roladkę. robimy tak do wykorzystania składników. Roladki układamy pionowo w blaszce do pieczenia babeczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone i lekko ostudzone wyjmujemy na talerz i dekorujemy sałatą.
Przepis na 6 sztuk.