Sposób przygotowania:
Francuskie rożki z cukinią i kiełbaskąETAP 1:
Warzywa myjemy.
Cukinię kroimy w plasterki, oprószamy solą, pieprzem i oregano.
Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy warzywa.
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Ser ścieramy na tarce.
ETAP 2:
Ciasto francuskie rozwijamy, możemy lekko rozwałkować. Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdym kwadracie rozsmarowujemy ketchup, kładziemy trochę sera.
ETAP 3:
Wykładamy cukinię, paprykę i cebulę oraz kiełbasę.
ETAP 4:
Ciasto sklejamy, tworząc rożki. Rożki możemy oprószyć odrobiną oregano.
Rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 17 min. w 200 st. C.