Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejny pomysł na przekąskę z ciastem francuskim w roli głównej. Rożki z cukinią, cebulą, papryką, kiełbasą i serem nadają się do jedzenia i na ciepło, i na zimno.

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 1/2 cukinii
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała cebula
  • kawałek kiełbasy
  • ok. 5 dag sera żółtego
  • oliwa
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską

ETAP 1:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską
Cukinię, paprykę i cebulę podsmażamy na patelni, na oliwie

Warzywa myjemy.

Cukinię kroimy w plasterki, oprószamy solą, pieprzem i oregano.

Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy warzywa.

Kiełbasę kroimy w kostkę.

Ser ścieramy na tarce.

ETAP 2:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską
Na kwadratach ciasta francuskiego rozsmarowujemy ketchup, kładziemy porcję sera

Ciasto francuskie rozwijamy, możemy lekko rozwałkować. Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdym kwadracie rozsmarowujemy ketchup, kładziemy trochę sera.

ETAP 3:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską
Na cieście francuskim układamy cukinię, paprykę, cebulę i kiełbaskę

Wykładamy cukinię, paprykę i cebulę oraz kiełbasę.

ETAP 4:

Francuskie rożki z cukinią i kiełbaską
Ciasto sklejamy, tworząc rożki, które pieczemy w piekarniku

Ciasto sklejamy, tworząc rożki. Rożki możemy oprószyć odrobiną oregano.

Rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 17 min. w 200 st. C.