paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Francuskie rożki z twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rożki z ciasta francuskiego upieczone i wypełnione wytrawnym farszem z twarożki, szczypiorku i rzodkiewki.

Francuskie rożki z twarożkiem

Składniki:

Francuskie rożki z twarożkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki z twarożkiem
Pokrojone ciasto francuskie w paski o szerokości około 3 cm nawinąć na formy do rożków.

Piec przez 25 minut w temp. 200 stopni.

Zdjąć z formy i ostudzić.

Do roztartego widelcem sra dodać posiekany szczypior i pokrojoną w kostkę rzodkiewkę. Dodać śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku.

Farszem napełnić rożki.

Tagi:

sery ciasto ser