ciocia Kajda

ciocia Kajda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

Francuskie różyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

tradycyjne,pyszne,urocze i dekoracyjne

Francuskie różyczki

Składniki:

Francuskie różyczki

 

  • 1 szkl. mąki
  • 4 żółtka
  • 1 jajo
  • 1/2 szkl. śmietany
  • 1 kieliszek spirytusu
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie różyczki
z podanych składników zagniatamy ciasto.wycinamy kółka i zlepiamy białkiem (brzegi można ponacinać,by się pozawijały).następnie smażymy w gorącym smalcu na złoty kolor,układamy najlepiej na papierowym ręczniku ,by odsączyć nadmiar tłuszczu,posypujemy cukrem pudrem z cukrem waniliowym