marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Francuskie śniadanko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rogaliki upiec lub kupić na wagę,neskę zaparzyć,dolać śmietanki i cukru.Serek śniadaniowy pokroić w plasterki,a do tego podać konfitury.

Francuskie śniadanko.

Składniki:

Francuskie śniadanko.

 

  • 4 małe francuskie rogaliki z czekoladą(mogą być kupne),
  • 2 łyżeczki neski,
  • 1/4l.wrzątku,
  • śmietanka do kawy 0,5%
  • 20 g.serka Valbon,
  • 3 łyżeczki konfitury pomarańczowej lub dżemu,
  • cukier.

Sposób przygotowania:

Francuskie śniadanko.
Rogaliki upiec dzień wcześniej,bo czerstwe są lekkostrawne lub
kupić na wagę w piekarni.Kawę neskę zaparzyć i posłodzić,podaj-
-ąc ze śmietanką do kawy na stół.Serek Valbon wypakować z pu-
-dełka i pokroić na plasterki,układając na talerzyku w wachlarzyk.
Do tego podać konfiturę pomarańczową lub takiż dżem na spodeczku.

Tagi:

kawa czekolada