alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Francuskie z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Francuskie z konfiturą, francuskie z konfiturą, francuskie z konfiturą

Francuskie z konfiturą

Składniki:

Francuskie z konfiturą

 

  • 50 dag gotowego ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka mleka
  • cukier
  • 10 łyżeczek konfitury truskawkowej

Sposób przygotowania:

Francuskie z konfiturą
Rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty, które ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku na środku ułożyć łyżeczkę konfitury. Ubić żółtko z mlekiem. Posmarować brzegi ciasta, oprószyć cukrem. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut.