Sposób przygotowania:
Frittata z brokułem, cukinią i warzywamiETAP 1:
1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie.
ETAP 2:
2. Paprykę, cukinię i szynkę pokroić w grubszą kostkę lub paski, a cebulę drobno posiekać. Na mocno rozgrzanej patelni zgrillować paprykę z cukinią, następnie dodać cebulę, szynkę i pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe. Wszystko razem chwilę grillować, doprawić mieszanką chilli, solą i pieprzem.
3. Masa jajeczna
Do miski wbić jajka, rozkłócić trzepaczką, dodać śmietanę i żółty ser (niewielką ilość sera zostawić do posypania wierzchu Frittata) a następnie dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wykończenie frittaty
4. Formę do tarty o średnicy 26cm wysmarować masłem, wyłożyć zgrillowane warzywa, ułożyć różyczki brokułu, zalać masą jajeczną i posypać resztą żółtego sera i kukurydzą.
Piec
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30minut.
misia5
Magdalena88
Marika-
karola25
EwelinaP