Sposób przygotowania:
Frittata z cukinią 3
Cukinię umyć, wyszorować, nie obierać ze skórki. Osuszyć i pokroić w plasterki. Przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Lekko przestudzić. W misce lekko ubić jajka, dodać sól i pieprz do smaku, starty żółty ser i posiekany koperek. Wymieszać. Dodać przestudzoną cukinię i wymieszać. Na patelnię po cukinii wlać ostatnią łyżkę oleju, rozgrzać. Wlać masę na frittatę. Smażyć na średnim ogniu aż masa się zetnie, a od spodu będzie złoto-brązowa. Wtedy zsunąć frittatę na talerz. Przykryć patelnią i szybkim ruchem odwrócić tak aby znalazła się stroną niedosmażoną do dołu. Dosmażyć 2 minuty. Pokroić w trójkąty i podawać z pomidorem i mozzarellą, posypane bazylią