Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Frittata z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Frittata z podsmażoną kiełbasą, papryczką chili i czosnkiem.

Frittata z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z kiełbasą

 

  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • olej do smażenia
  • 30 dkg kiełbasy śląskiej
  • 1 mała czerwona cebula
  • 5 jajek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Frittata z kiełbasą
Czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek). Kiełbasę pokroić w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na nim plasterki kiełbasy. Zrumienić je z obu stron. Cebulę pokroić w plasterki i podzielić na poszczególne krążki. Dodać ją razem z czosnkiem i papryczką do kiełbasy, lekko podsmażyć. Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Wylać je na patelnię. Wszystko wymieszać. Patelnię z jajkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać do ścięcia jajek (ok. 20 minut). Podawać np. z sosem tzatziki.
Frittata z kiełbasą
Posiekany czosnek i drobno pokrojona papryczka chili.
Frittata z kiełbasą
Grube plasterki kiełbasy zrumienione na oleju.
Frittata z kiełbasą
Pokrojona w krążki cebula dodana razem z czosnkiem i papryczką do kiełbasy.
Frittata z kiełbasą
Kiełbasa zalana rozbełtanymi i doprawionymi jajkami.