Sposób przygotowania:
Frittata z leśnymi grzybami
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Grzyby (użyłam różnych rodzajów koźlarzy) oczyścić, umyć i dowolnie pokroić. Grzyby dodać do cebuli i smażyć dalej razem, od czasu do czasu mieszając. Smażyć tak długo, aż cały płyn z grzybów odparuje. Grzyby doprawić solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozbełtać, lekko doprawić solą. Rozbełtane jajka wylać na usmażone grzyby, wymieszać. Patelnię z jajkami i grzybami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać do momentu ścięcia się jajek (ok.20 minut). Gotową frittatę podzielić na porcje, podawać np. z ketchupem/
ejaga
Beatris
My bardzo lubimy takie połączenie. I wielu ludzi chyba też, skoro sprzedaje się zapiekanki z grzybami i właśnie z ketchupem.
Poza tym napisałam "podawać np. z ketchupem". Jak ktoś woli, to może podać taką frittatę z innym sosem.
msewka
To nie jest nieporozumienie.Moja kuzynka robi co roku do słoików grzyby w keczupie i ponoć są pyszne.Ja z racji braku grzybów jeszcze nie próbowałam,ale jak tylko będę miała okazję to spróbuję.