Sposób przygotowania:
Frittata ze szpinakiem nowozelandzkimETAP 1:
Fileta z kurczaka pokroić w małą kostkę. Oprószyć przyprawami i lekko obsmażyć, tylko tak aby kawałki mięsa były rozdzielone.
Zdjąć z patelni i przełożyć do naczynia do zapiekania o średnicy 25 cm.
ETAP 2:
Czosnek rozgnieść i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Po chwili dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć.
Oczyszczone liście szpinaku posiekać i dołożyć do cebuli. Szpinaku powinno być sporo, ponieważ w trakcie smażenia znacznie zmniejszy swoją objętość.
Jajka rozmącić w naczyniu razem z mlekiem i przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 3:
Dodać przestudzony szpinak i pokruszony ser sałatkowo - kanapkowy. Wymieszać i przelać do mięsa. Wyrównać i na wierzchu wcisnąć połówki pomidorków koktajlowych.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać około 40 min.
Smacznego :)
SylaUla