migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Frużelina brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne kawałeczki brzoskwiń w żelu. Doskonałe do naleśników i deserów. Frużelina zasmakowała nawet mojej córeczce, która woli zmiksowane na mus dżemy.

Frużelina brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frużelina brzoskwiniowa

 

Sposób przygotowania:

Frużelina brzoskwiniowa
Obrane brzoskwinie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do garnka. Zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 1-2 godzinki.

Potem owoce zagotować i gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlewać powoli do gotujących się brzoskwiń cały czas mieszając. Chwilę jeszcze gotować aż masa zgęstnieje.

Potem przełożyć do słoiczków. Słoiczki dokładnie zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami.

Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 20 minut od zagotowania.
Frużelina brzoskwiniowa
Obrane brzoskwinie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do garnka.
Frużelina brzoskwiniowa
Brzoskwinie zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 1-2 godzinki.
Frużelina brzoskwiniowa
Wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlewać powoli do gotujących się brzoskwiń cały czas mieszając. Chwilę jeszcze gotować aż masa zgęstnieje.
Frużelina brzoskwiniowa
Potem przełożyć do słoiczków. Słoiczki dokładnie zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 20 minut od zagotowania.