Sposób przygotowania:
Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową
Słodzone mleczko kokosowe otwieram bez wstrząsania. Odlewam wodę do pojemnika wysokiego. Gęste mleczko wykorzystuję do nadzienia. Do wody kokosowej dodaję mąkę, sól, jaja, i miksuję blenderem. Ciasto wkładam do lodówki na godzinę. Naleśniki smażę na oleju rzepakowym. Maliny przekładam do rondelka kilka zostawiam do dekoracji. Dodaję cukier, wodę i na wolnym ogniu gotuję aż się zrobią miękkie. Do kubka wsypuje mąkę ziemniaczaną , dodaję 3 łyżki wody i rozpuszczam. Wlewam do gotujących się malin i mieszam i zagotowuję. aż zrobi się gęsta frużelina. Ilość cukru zależy od upodobania. Mleczko kokosowe rozrabiam widelcem, i smaruję nim naleśniki. Dodaję borówki, grona winogrona i zwijam.Naleśniki polewam frużeliną malinową.
BĄBELEK85
Donja50
2milutka