Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Frykadele z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

na obiad na kolację imprezę i nie tylko

Frykadele z serem

Składniki:

Frykadele z serem

 

  • 500 g mielonego mięska
  • 2 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 duże cebule
  • sól
  • strąk papryki
  • gałązka natki pietruszki
  • olej
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Frykadele z serem
mięso wyrobić z jajem, posiekaną i przesmażoną na złoty kolor cebulką, dodać majeranek, sól, uformować owalne, spłaszczone kotlety, obtaczać w mące i usmażyć na oleju.następnie na każdym kotlecie ułożyć plaster sera, przykryć patelnię i lekko ogrzewać aż ser się rozpuści. przybrać natką.