Sposób przygotowania:
Frytki pieczone ze skórką
Ziemniaki wkładamy do wody i czyścimy najlepiej szczoteczką, myjemy.
Wycinamy oczka z kiełkami i kroimy na desce w dowolnej wielkości frytki, przekładamy do miski.
Do miski z ziemniakami wlewamy olej i posypujemy przyprawami, mieszamy.
Przekładamy na blaszkę i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, następnie zdejmujemy folię aluminiową i dopiekamy jeszcze przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od odmiany ziemniaków.
Wycinamy oczka z kiełkami i kroimy na desce w dowolnej wielkości frytki, przekładamy do miski.
Do miski z ziemniakami wlewamy olej i posypujemy przyprawami, mieszamy.
Przekładamy na blaszkę i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, następnie zdejmujemy folię aluminiową i dopiekamy jeszcze przez 15 minut.
Czas pieczenia zależy od odmiany ziemniaków.