Sposób przygotowania:
Frytki zapiekane.
1. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i siekamy, a ogórki kroimy w plasterki. Ser żółty kroimy w prostokąty. 2. Frytki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie na rozgrzanym oleju przesmażamy pieczarki, po kilku minutach dodajemy paprykę, dusimy, aż warzywa zmiękną. Na sam koniec dosypujemy kukurydzę, chwilę przesmażamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Gdy frytki będą gotowe, blaszkę wyciągamy z piekarnika, posypujemy je podsmażonymi pieczarkami z papryką i kukurydzą, następnie ogórkami i równomiernie rozkładamy kawałki żółtego sera. Wstawiamy jeszcze na kilka minut do piekarnika, by ser się rozpuścił. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. 4. Dobrze smakują z keczupem lub sosem czosnkowym.