robertjankopp

robertjankopp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Fu Fu z łososia.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Najlepiej smakuje z chlebem tostowym (GRZANKI)

Fu Fu z łososia.

Składniki:

Fu Fu z łososia.

 

  • 0.5 kg fileta z łososia ze skórą-albo mrożony albo zamrozić zaraz po zakupie.
  • 2 średnie cebule
  • mała główka czosnku
  • szklanka oliwy z oliwek
  • bazylia-przyprawa z torebki
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Fu Fu z łososia.
Zmrożonego łososia położyć na desce skórą do deski
ostrym nożem ścinać pod ukosem cieniutkie plasterki
ułożyć pierwszą warstwę i posypać czosnkiem,cebulą,bazylią
delikatnie posolić i popieprzyć
tą warstwę polać oliwką i następna warstwa tak samo aż ułożymy całego łososia
przykryć miseczkę i poczekać z godzinkę aż się przegryzie
po godzince możemy już konsumować.SMACZNEGO!

Tagi:

przyprawy