WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Galareta wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galareta wieprzowa a la zimne nóżki zrobiona z gotowanej w wywarze szynki wieprzowej z marchewką i dodatkiem żelatyny.

Galareta wieprzowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galareta wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Galareta wieprzowa

ETAP 1:

Mięso umyć i pokroić na kilka mniejszych kawałków. Włożyć do garnka. Dodać obrane i umyte warzywa. Wlać 2 litry zimnej wody. Dodać przyprawy (oprócz żelatyny). Zagotować. Gotować ok. 2 godziny aż mięso będzie mięciutkie.

Wyjąć mięso i marchewki a resztę przecedzić zostawiając sam wywar. Do gorącego wywaru wsypać żelatynę(ilość na 2 l wody) i mieszać do rozpuszczenia.

Mięso podzielić na małe kawałki i rozłożyć do salaterek. Marchewki pokroić w kostkę i również rozłożyć do salaterek. Zalać gorącym wywarem i odstawić do wystudzenia.

Schłodzić w lodówce.

Galareta wieprzowa
Ugotowane mięso i marchewka w wywarze przed rozdzieleniem do salaterek
Galareta wieprzowa
Mięso wieprzowe pokrojoną i włożone do garnka