Sposób przygotowania:
Galareta z indyczki
Do garnka włożyłam mięso z indyczki dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz włoszczyznę i trochę kucharka do smaku zalałam woda 3 litry bo wiadomo troche sie zawsze wygotuję .Wywaru musi być razem 2,5 litra po zagotowaniu i obraniu mięska .Gotowałam na małym gazie aby nie bulgotało . Rosół wyszedł lekko tłustawy ale w smaku wyśmienity . Gotowałam 2 godziny aż mięso zaczeło odchodzić od kosci , wtedy wyjęłam je i oskubałam na małe kawałki. Dodałam z powrotem do garnka . Włoszczyznę wyjęłam, pokroiłam drobno marchew i dodałam do garnka. Żelatynę zalałam 150 mililitrów wody wody zimnej jak spęczniała rozpuściłam ją i dodałam do rosołu z mięsem zamieszałam z 10 minut i wlewałam ja do małych pojemniczków po serku :)