Sposób przygotowania:
Galareta z kurczaka
Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry. Mięso z udek oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w talarki.
Rosół przecedzić przez sito. Zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić.
Do niewielkich naczynek nakładać w dowolnej kolejności jajko, mięso, marchewkę, natkę, groszek i kukurydzę. Całość zalać rosołem z żelatyną, odstawić do lodówki do pełnego stężenia. Podawać polane cytryną lub octem.
Rosół przecedzić przez sito. Zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić.
Do niewielkich naczynek nakładać w dowolnej kolejności jajko, mięso, marchewkę, natkę, groszek i kukurydzę. Całość zalać rosołem z żelatyną, odstawić do lodówki do pełnego stężenia. Podawać polane cytryną lub octem.
Etap 1:
Etap 2:
Etap 3:
SylaUla