Sposób przygotowania:
Galareta z nóg
Nogi myjemy i wstawiamy do garnka.
Gotujemy dłuższy czas około godziny i doprawiamy (solą,pieprzem) a także wkrajmy marchew i czosnek oraz dodajemy pietruszkę i koperek jak ktoś niema może być tylko pietruszka albo tylko koperek.
Gdy galareta się nam ugotuje.
Obieramy nogi i wrzucamy do naszego płynu.
dodajemy do miseczek czy plastikowych pojemniczkow :
(groszek,pokrojoną i ugotowana 1 marchewkę w kosteczkę lub talarki,jajko )
To wszystko zalewamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzine.
Lecz lepsze jest na następny dzień smacznego!
Gotujemy dłuższy czas około godziny i doprawiamy (solą,pieprzem) a także wkrajmy marchew i czosnek oraz dodajemy pietruszkę i koperek jak ktoś niema może być tylko pietruszka albo tylko koperek.
Gdy galareta się nam ugotuje.
Obieramy nogi i wrzucamy do naszego płynu.
dodajemy do miseczek czy plastikowych pojemniczkow :
(groszek,pokrojoną i ugotowana 1 marchewkę w kosteczkę lub talarki,jajko )
To wszystko zalewamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzine.
Lecz lepsze jest na następny dzień smacznego!