pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Galaretka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealne na każde przyjęcie

Galaretka

Składniki:

Galaretka

 

  • 1,5 kg kurczaka
  • 5 jajek
  • 1 marchewka
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie żelatyna
  • przyprawa typu kucharek
  • kilka listków pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Galaretka
Kurczaka ugotować na miękko. Razem marchew. Jajka ugotować na twardo. Przygotować szklanki na galaretkę. Do każdej szklanki włożyć po trochę: kurczaka (mięso, bez skóry odrobione od kości), połówkę jajka, plasterek marchewki. Nałożyć do pełna. Do każdej szklanki troszeczkę liści pietruszki. Przyprawić rosół. Dodać żelatynę, zalać tym rosołem mięso w szklankach. Zostawić do ostygnięcia na ok. 10 godzin. Smacznego.