Sposób przygotowania:
Galaretka drobiowa
Kurczaka umyć, pokroić na kawałki.
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać sól, gotować na wolnym ogniu.
Warzywa obrać, opłukać, włożyć do kurczaka w połowie gotowania, gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Wyjąć mięso i warzywa, pokroić je. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do wywaru, rozpuścić. Mięso i warzywa przełożyć do salaterek, zalać wywarem, schłodzić.
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać sól, gotować na wolnym ogniu.
Warzywa obrać, opłukać, włożyć do kurczaka w połowie gotowania, gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Wyjąć mięso i warzywa, pokroić je. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do wywaru, rozpuścić. Mięso i warzywa przełożyć do salaterek, zalać wywarem, schłodzić.